![]() |
Ramazan Sofrası Özel |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Sofrası ÖzelElbasan tava Etleri ceviz büyüklüğünde doğrayıp, haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler (10 kişilik) * 1 kg ![]() * 1 kg ![]() * 2 kaşık tereyağı * 2 soğan * 1 yeşil biber * 2 yumurta * 2 kaşık un * Yarım limon suyu * Karabiber, tuz |
![]() |
![]() |
![]() |
Ramazan Sofrası Özel |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Sofrası ÖzelBeykoz kebabı Beyinleri soğuk suda bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg ![]() * 250 gram kuşbaşı et * 1 soğan rendesi * 2 domates rendesi * Tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı * 3 adet koyun beyni Kızartmak için sıvıyağ |
![]() |
![]() |
![]() |
Ramazan Sofrası Özel |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Sofrası ÖzelBardak mantısı Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MALZEMELER (6 kişilik) * 40 gram yaş maya * 1 çorba kaşığı şeker * 1 su bardağı su * Alabildiği kadar un * 1 çorba kaşığı margarin * Tuz İçi için: * 1 çorba kaşığı margarin * 1 adet rendelenmiş soğan * 250 gram kıyma * 1 tatlı kaşığı pulbiber * Tuz Üzerine: * Yarım paket margarin * Yarım kg ![]() * Maydanoz |
![]() |
![]() |
![]() |
Ramazan Sofrası Özel |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Sofrası ÖzelTavuklu yaprak sarma Tavuk etini çok küçük kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MALZEMELER (6 kişilik) * 1 komposto kasesi iç bakla * 1 kase pirinç * 3 adet soğan * 1 kahve fincanı yağ * 3 dal taze nane * 1/2 demet dereotu * 250 gr ![]() * 1 kesme şeker * 1 adet limon suyu * Tavuk göğsü |
![]() |
![]() |
![]() |
Ramazan Sofrası Özel |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Sofrası ÖzelDağar kebabı Etleri toprak bir kaba koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MALZEMELER * 500 gram kuşbaşı koyun eti * 4 kaşık margarin veya 1 çay bardağı sıvıyağ * 1 su bardağı dolusu arpacık soğanı * 1 baş sarmısak * 4 patates * 5 domates * 1 çorba kaşığı salça * 10 tane kestane * Kimyon, karabiber, tuz |
![]() |
![]() |
![]() |
Ramazan Sofrası Özel |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Sofrası ÖzelBahriyeli balık Bir tencerede 1 kaşık unu ve yağla kavrun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MALZEMELER * 2 adet mezgit fileto * 2 tane domates * 1 su bardağı mantar * 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi * 1 havuç * 1 patates * 1 dal kereviz yaprağı * 1 defne yaprağı * 5 tane tane karabiber * 2 diş sarımsak * Yarım demet maydanoz * 1 kahve fincanı süt * 1 çorba kaşığı un * 1 çorba kaşığı yağ |
![]() |
![]() |
![]() |
Ramazan Sofrası Özel |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Sofrası ÖzelKöfteli tarhana Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MALZEMELER (6 kişilik) * 2 çorba kaşığı ev tarhanası * 2 çorba kaşığı kıyma * 1 adet soğan * Tuz, karabiber * 2 çorba kaşığı tereyağı * Nane, kırmızıbiber * 1 çorba kaşığı domates püresi * 4 su bardağı su |
![]() |
![]() |
![]() |
Ramazan Sofrası Özel |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Sofrası ÖzelPiliçli kadınbudu köfte Kıymanın yarısını soğan rendesiyle tencereye koyup kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler * 500 gram piliç kıyma * 1 çay fincanı pirinç * 1 adet soğan * Yarım demet maydanoz * 1 su bardağı galeta unu * 1 su bardağı un * 2 adet yumurta * 1 kahve fincanı sıvıyağ * Tuz, karabiber |
![]() |
![]() |
|