ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ramazan Sofrası Özel (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133938)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:52 AM

Ramazan Sofrası Özel
 

Elbasan tava


Etleri ceviz büyüklüğünde doğrayıp, haşlayın. Fırın tepsisine susuz olarak koyun. Doğranmış soğanı bir kaşık ile yağla soteleyin. Ateşten alın. Etlerin üzerine tuz, karabiber serpin. Bir kasede yoğurdun içine yumurta, un, tuz koyup, çırptıktan sonra; etlerin üstüne dökün. Üzerine parça parça tereyağı koyun. 200 derecelik fırında yarım saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler (10 kişilik)
* 1 kg. kemiksiz koyun eti
* 1 kg. yoğurt
* 2 kaşık tereyağı
* 2 soğan
* 1 yeşil biber
* 2 yumurta
* 2 kaşık un
* Yarım limon suyu
* Karabiber, tuz


Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:53 AM

Ramazan Sofrası Özel
 


Beykoz kebabı


Beyinleri soğuk suda bekletin. İyice kanları çıkana kadar 1-2 kez suyunu değiştirip, yıkayın. Süzüp, suda haşlayın. Tencereye etleri, soğan rendesini, domates rendesini, tane karabiberi, tuzu koyup harmanlayın. Harlı ateşte etler yumuşayıp, yağıyla kalana kadar pişirin. Patlıcanları alaca soyup, bıçak sırtı kalınlığında uzunlamasına kesip, bol tuzlu suda 15 dakika bekletip, yıkayın. Kurulayıp bol yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Soğuduktan sonra bir tabakta çarpı şekli verin, ortasına 1 çorba kaşığı et koyun, üstüne yarım beyin yerleştirip, bohça gibi kapatın. Bir kürdanla tutturun. Üzerine 1 domates, bir biber dilimi koyun. Hepsini bu şekilde hazırlayın. Tepsiye dizip, üzerine 1 su bardağı su koyun. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Arzuya göre sıcakken kaşar peyniri serpin.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 kg. patlıcan (uzun boylu)
* 250 gram kuşbaşı et
* 1 soğan rendesi
* 2 domates rendesi
* Tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı
* 3 adet koyun beyni Kızartmak için sıvıyağ


Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:53 AM

Ramazan Sofrası Özel
 


Bardak mantısı


Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin. 1 çorba kaşığı eritilmiş ve soğutulmuş margarin, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyip, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın. Üzerini örterek 1 saat bekletin. Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Tavaya bir çorba kaşığı margarini koyun, yemeklik doğranmış soğanı hafifçe kavurun. Kıymayı ve diğer malzemeleri ekleyip, kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Soğumaya bırakın. Hamuru ikiye bölün. İki hamurdan 10'ar adet beze yapın. Oklava ile küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın. Margarini eritip, yarısını hamurların üzerine sürün. Açtığımız 10 adet hamuru üst üste koyup, tekrar açın. Tepsiye yayın. Hazırladığınız içi bezelerin üzerine yayıp, kalan bezelere de aynı işlemi uygulayın. Tepsiye yerleştirin üzerine kalan margarini sürün. Son olarak bir bardakla bastırıp şekil verin. Ve hiç bozmadan 170 derece ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkarınca, fincanla kesilmiş mantıları servis tabaklarına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Maydanozla süsleyip, servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 40 gram yaş maya
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 su bardağı su
* Alabildiği kadar un
* 1 çorba kaşığı margarin
* Tuz İçi için:
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 adet rendelenmiş soğan
* 250 gram kıyma
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
* Tuz Üzerine:
* Yarım paket margarin
* Yarım kg. sarımsaklı yoğurt
* Maydanoz


Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:53 AM

Ramazan Sofrası Özel
 


Tavuklu yaprak sarma


Tavuk etini çok küçük kıyın. Baklayı haşlayın. Kabuklarını soyun. Soğanları yemeklik doğrayın ve 1 kahve fincanı yağda kavurup, yıkanmış pirinci ve baklayı da ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Bir tencerede bir miktar suyu kaynatın.Asma yapraklarını kaynamış suya daldırıp çıkarın. Yapraklara hazırladığınız harçtan koyup sarma şeklinde sarın ve tencereye dizin. Limon suyunu üzerinde gezdirin. Üzerini geçmeyecek şekilde su koyun ve kısık ateşte yarım saat pişirin.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 komposto kasesi iç bakla
* 1 kase pirinç
* 3 adet soğan
* 1 kahve fincanı yağ
* 3 dal taze nane
* 1/2 demet dereotu
* 250 gr. asma yaprağı
* 1 kesme şeker
* 1 adet limon suyu
* Tavuk göğsü


Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:53 AM

Ramazan Sofrası Özel
 



Dağar kebabı


Etleri toprak bir kaba koyun. Sarmısak, soğan, patates ve domatesleri iri iri doğrayın. Kestaneleri bütün koyup, tuz, kimyon, karabiber ve yağ ilave edin. Harmanlayın ve ağzını alüminyum kağıtla kapatın. Fırında ağır ağır etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER
* 500 gram kuşbaşı koyun eti
* 4 kaşık margarin veya 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı dolusu arpacık soğanı
* 1 baş sarmısak
* 4 patates
* 5 domates
* 1 çorba kaşığı salça
* 10 tane kestane
* Kimyon, karabiber, tuz


Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:53 AM

Ramazan Sofrası Özel
 


Bahriyeli balık


Bir tencerede 1 kaşık unu ve yağla kavrun. Patates ve havuçları küp küp doğrayıp, ekleyin. Kereviz yaprağını kıyıp ilave edin ve 1-2 kez çevrin. Doğranmış mantarı koyun. Üzerine domates rendeleyin. Sarmısak koyup defne yaprağı ve tane karabiber ile hepsisi harmanlayın. Üzerine balıkları yerleştirip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Üzerine bir fincan süt gezdirilip, bol maydanoz ve kaşar peynir rendesi serpip, servis yapın.

MALZEMELER
* 2 adet mezgit fileto
* 2 tane domates
* 1 su bardağı mantar
* 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
* 1 havuç
* 1 patates
* 1 dal kereviz yaprağı
* 1 defne yaprağı
* 5 tane tane karabiber
* 2 diş sarımsak
* Yarım demet maydanoz
* 1 kahve fincanı süt
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı yağ


Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:53 AM

Ramazan Sofrası Özel
 



Köfteli tarhana


Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın. Tencereye 1 kaşık yağ koyun, kızınca domates püresini koyarak 1-2 dakika soteleyin. 4 su bardağı suyu koyun, kaynayınca ıslatılmış tarhanayı devamlı karıştırarak ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Diğer tarafta bir kapta kıyma, soğan rendesi, tuz, karabiberi yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Kalan bir kaşık tereyağını tavada kızdırın. Köfteleri koyup, tavayı sallayarak kızartın. Tenceredeki çorbanın üzerine köfteleri ilave edin. Kırmızıbiber, nane ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 2 çorba kaşığı ev tarhanası
* 2 çorba kaşığı kıyma
* 1 adet soğan
* Tuz, karabiber
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Nane, kırmızıbiber
* 1 çorba kaşığı domates püresi
* 4 su bardağı su


Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:54 AM

Ramazan Sofrası Özel
 



Piliçli kadınbudu köfte
Kıymanın yarısını soğan rendesiyle tencereye koyup kavurun. Suyunu çekince ateşten indirip, soğutun. Kavurduğunuz kıymaya kalan kıymayı, 1 yumurta sarısını, haşlanmış pirinci, maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Büyük bir yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp köfteler yapın. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yağla yumurtaya bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecede 25 dakika pişirip, haşlanmış sebze ile servis yapın.

Malzemeler
* 500 gram piliç kıyma
* 1 çay fincanı pirinç
* 1 adet soğan
* Yarım demet maydanoz
* 1 su bardağı galeta unu
* 1 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* Tuz, karabiber



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.