![]() |
Sütlü Tatlılar İçin Püf Noktalar.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Tatlılar İçin Püf Noktalar..![]() ![]() 1-Yumurtaları kullanmadan önce buzdolabından çıkarıp en az 1 saat oda sıcaklığında bekletin ![]() 2-Sütlü tatlıları hazırlarken vanilyayı en son aşamada ilave edin ![]() 3-Her gün 3 adet ceviz yiyin ve tatlılarınızda ceviz kullanın ![]() ![]() ![]() 4- Satın aldığınız sütün uzun süre dayanması için 1 litre sütün içine 2 çay kaşığı nişasta ilave edin ![]() 5-Muhallebi tarzı sütlü tatlıların topaksız olması ve tencerenin dibini tutmaması için sürekli tahta kaşıkla karıştırarak pişirin ![]() 6-Geleneksel Ramazan tatlısı olan güllacı üzerine gülsuyu ve nar tanesi serperek de servis yapabilirsiniz ![]() 7-Çikolatayı benmari usulü eritirken içine fındık büyüklüğünde tereyağı ilave ederseniz rengi daha parlak olur ve tavaya yapışmaz ![]() 8-Çikolatalı soslarda, bitter yerine sütlü çikolata da kullanabilirsiniz ![]() 9-Çikolatalı soslara tarçın veya toz karanfil eklemek ayrı bir lezzet verir ![]() |
![]() |
![]() |
|