06-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erzincan Çorbası
MALZEMELER- 100 gr kıyma
- 1 kaşık salça
- 1 çay bardağı erişte
- 1 avuç taze fasulye (ince kıyılmış)
- 2-3 kaşık yoğurt
- 1/4 demet maydonoz ve dereotu (ince kıyılmış)
- 2-3 diş sarımsak (döğülmüş)
- baharatlar (nane, karabiber, pul biber, kekik, kimyon)
- tuz
YAPILIŞI- Kıyma, karabiber ve tuzu birlikte yoğurarak bundan küçük köfteler yapalım (vaktiniz yoksa bazen benim yaptığım gibi köfte biçimi vermeyebilir baharatla karıştırıp kıymayı doğrudan kullanabilirsiniz ama orijinali bu)
- Köfteleri kaynamakta olan salçalı suya atalım, bunun içine çok ince kıyılmış yeşil fasulyeleri ve döğülmüş sarımsakları ilave edelim ve fasulyelerin iyice pişmesi için bir süre kaynamaya bırakalım
- Fasulyelerin pişmesinden sonra içine erişteyi, baharatları, ince kıyılmış maydonoz ve dereotunu ilave edelim (bu aşamada tuzunu kontrol edip yetersizse tuz da ilave edebilirsiniz)
  
- Erişteler kabarınca, ocağı kapatmaya yakın, bir kasede yoğurdu önce bu çorba suyundan bir kepçe alıp çırparak çorbaya alıştıralım sonra ana çorba karışımına azar azar ve devamlı karıştırarak ilave edip 1 dakika daha pişirip ocağımızı kapatalım
  Kaselere doldurduğumuz çorbamızı sıcak sıcak servis yapalım
|
|
|