-
Çorba
(
http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:42 AM |
Erzincan Çorbası
MALZEMELER- 100 gr kıyma
- 1 kaşık salça
- 1 çay bardağı erişte
- 1 avuç taze fasulye (ince kıyılmış)
- 2-3 kaşık yoğurt
- 1/4 demet maydonoz ve dereotu (ince kıyılmış)
- 2-3 diş sarımsak (döğülmüş)
- baharatlar (nane, karabiber, pul biber, kekik, kimyon)
- tuz
YAPILIŞI- Kıyma, karabiber ve tuzu birlikte yoğurarak bundan küçük köfteler yapalım (vaktiniz yoksa bazen benim yaptığım gibi köfte biçimi vermeyebilir baharatla karıştırıp kıymayı doğrudan kullanabilirsiniz ama orijinali bu).
- Köfteleri kaynamakta olan salçalı suya atalım, bunun içine çok ince kıyılmış yeşil fasulyeleri ve döğülmüş sarımsakları ilave edelim ve fasulyelerin iyice pişmesi için bir süre kaynamaya bırakalım.
- Fasulyelerin pişmesinden sonra içine erişteyi, baharatları, ince kıyılmış maydonoz ve dereotunu ilave edelim (bu aşamada tuzunu kontrol edip yetersizse tuz da ilave edebilirsiniz)...
- Erişteler kabarınca, ocağı kapatmaya yakın, bir kasede yoğurdu önce bu çorba suyundan bir kepçe alıp çırparak çorbaya alıştıralım sonra ana çorba karışımına azar azar ve devamlı karıştırarak ilave edip 1 dakika daha pişirip ocağımızı kapatalım...Kaselere doldurduğumuz çorbamızı sıcak sıcak servis yapalım.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.