Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörek, haşhaşlı

Haşhaşlı Çörek

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Çörek




4 Çorba kaşığı zeytinyağı
3 Çorba kaşığı ezilmiş haşhaş
2 Adet ekmek hamuru


HAZIRLANIŞI
  • Bir kabın içinde zeytinyağı ve ezilmiş haşhaşı karıştırın
  • Ekmek hamurunu yağlanmış bir tezgahta elinizle büyükçe açın
  • Üzerine zeytinyağı ile karıştırılmış haşhaşı, kaşık yardımıyla sürün
  • Bıçak yardımı ile dilimler halinde kesip, bükerek yağlanmış tepsiye dizin
  • 220 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin
  • Fırından çıkarmadan üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve bu şekilde 5 dakika daha fırında pişirin
  • Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.