| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:17 AM |
Haşhaşlı Çörek
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
3 Çorba kaşığı ezilmiş haşhaş
2 Adet ekmek hamuru
http://forumsinsi.net/images/postima...sinsi.net_.jpg
HAZIRLANIŞI - Bir kabın içinde zeytinyağı ve ezilmiş haşhaşı karıştırın.
- Ekmek hamurunu yağlanmış bir tezgahta elinizle büyükçe açın.
- Üzerine zeytinyağı ile karıştırılmış haşhaşı, kaşık yardımıyla sürün.
- Bıçak yardımı ile dilimler halinde kesip, bükerek yağlanmış tepsiye dizin.
- 220 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkarmadan üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve bu şekilde 5 dakika daha fırında pişirin.
- Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın.
|