06-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Brokoli Ve Mantarlı Kiş
Süre 85 dk Kaç Kişilik 8 Yöntem
Hamur için :
2 Su bardağı un
1 Adet yumurta sarısı
5 Çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 Çay kaşığı kabartma tozu
4 Çorba kaşığı su
Tuz
İç malzemesi :
1 Baş brokoli
200 gr mantar
2 Diş sarımsak
15 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Peynirli krema için :
3 Adet yumurta
2 Adet yumurta sarısı
2 Su bardağı süt
25 Su bardağı krema
60 gr parmesan peyniri
Tuz, karabiber
Hazırlanışı- Un, yumurta sarısı, tereyağı, kabartma tozu, tuz ve suyu karıştırıp pürüzsüz bir hamur olana dek yoğurun
- Gerekirse biraz daha su ilave edebilirsiniz
- Hamuru top şekline getirip, nemli bezle örtün ve 30 dakika buzdolabında bekletin
- Kalın bir merdane ile açıp, tart kalıbına yerleştirin
- Kalıbın kenarlarından sarkan hamurları kesin
- Çatalla hamuru birkaç yerinden delip, önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin
- Brokolilerin sapını kesip, ayıklayın ve tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayın
- Süzgece alıp, soğuk sudan geçirin ve süzün
- Mantar ve sarımsakları doğrayın
- Tereyağını tavada eritip, sarımsak mantarları ekleyin
- Tuz ve karabiber serpip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar yaklaşık 5 dakika kavurun
- 3 Adet yumurta, 2 adet yumurta sarısı, süt, krema, rendelenmiş parmesan peyniri, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta çırpın
- Mantarlı karışımı ve brokoli çiçeklerini hamurun üzerine yayın
- Peynirli kremayı sebzelerin üzerine dökün
- Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin
- Ilık olarak servis yapın
|
|
|