| Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:20 AM |
Brokoli Ve Mantarlı Kiş
Süre 85 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem
Hamur için :
2 Su bardağı un
1 Adet yumurta sarısı
5 Çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 Çay kaşığı kabartma tozu
4 Çorba kaşığı su
Tuz
İç malzemesi :
1 Baş brokoli
200 gr mantar
2 Diş sarımsak
1.5 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Peynirli krema için :
3 Adet yumurta
2 Adet yumurta sarısı
2 Su bardağı süt
2.5 Su bardağı krema
60 gr parmesan peyniri
Tuz, karabiber
Hazırlanışı- Un, yumurta sarısı, tereyağı, kabartma tozu, tuz ve suyu karıştırıp pürüzsüz bir hamur olana dek yoğurun.
- Gerekirse biraz daha su ilave edebilirsiniz.
- Hamuru top şekline getirip, nemli bezle örtün ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
- Kalın bir merdane ile açıp, tart kalıbına yerleştirin.
- Kalıbın kenarlarından sarkan hamurları kesin.
- Çatalla hamuru birkaç yerinden delip, önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.
- Brokolilerin sapını kesip, ayıklayın ve tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayın.
- Süzgece alıp, soğuk sudan geçirin ve süzün.
- Mantar ve sarımsakları doğrayın.
- Tereyağını tavada eritip, sarımsak mantarları ekleyin.
- Tuz ve karabiber serpip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar yaklaşık 5 dakika kavurun.
- 3 Adet yumurta, 2 adet yumurta sarısı, süt, krema, rendelenmiş parmesan peyniri, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta çırpın.
- Mantarlı karışımı ve brokoli çiçeklerini hamurun üzerine yayın.
- Peynirli kremayı sebzelerin üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin.
- Ilık olarak servis yapın.
|