06-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Börek
Süre 45 dk Kaç Kişilik 6 Yöntem
250 gr mantar
2-3 Çorba kaşığı ayçiçekyağı
3 adet sivribiber
1 Adet domates
4 Çorba kaşar peyniri rendesi
1 Adet yumurta
1 Adet yumurtanın akı
75 gr margarin
1 Su bardağından 1 parmak eksik süt
3 Adet yufka
tuz, karabiber, susam
Hazırlanışı- Ön hazırlık olarak mantarları yıkayıp 10 dakika limonlu suda bekletelim

- Küçük küçük doğrayıp, 2-3 kaşık ayçiçek yağında sote edelim

- Mantarlar bıraktıkları suları çekince küçük küçük doğranmış sivribiberleri, 2-3 dakika sonra ise tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi tavaya aktaralım

- 2 dakika kadar kavuralım

- Tavayı ateşten alalım

- Mantarlı malzeme ılındığında rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, iyice harmanlayalım

- Diğer tarafta çukur bir kapta 1 yumurta ve 1 yumurtanın akını çırpalım

- Sütü, eritip ılıttığımız margarini ekleyip,karıştırmaya devam edelim

- İlk yufkayı düz bir zemine serelim

- Yumurtalı harçtan üzerine sürelim

- Yufkanın yarısını diğer yarısının üzerine kapatalım

- Yarım daire şekline gelen yufkayı 6 eşit üçgene bölelim

- Her üçgen parçanın geniş tarafına mantarlı harçtan bir miktar koyalım

- İki tarfını hafifçe içe doğru katlayalım

- Döndürüp rulo şeklinde saralım

- Hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim

- Üzerine yumurta sarısı sürelim

- Susam serpelim

- Önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana dek pişirerek, servis yapın

|
|
|