Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gözleme, pazılı

Pazılı Gözleme

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Gözleme




Süre 40 dk Kaç Kişilik 3 Yöntem


Yarım kilo pazı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Adet orta boy soğan
200 gr yağsız kıyma
Maydanoz
Tuz, karabiber
3 Adet yufka
1 Çorba kaşığı tereyağ

Hazırlanışı
  • Pazı yapraklarını yıkayıp, sularının iyice süzülmesi için kevgirde bekletin
  • Sıvıyağda önce küçük doğranmış soğanı sonra kıymayı kavurun
  • Ardından suyu süzülmüş pazıların sap kısımlarını doğrayıp, kıymalı karışıma ekleyin
  • Bu şekilde 3 dakika daha kavurun
  • Bu defa doğranmış pazı yapraklarını ekleyip, kavurmaya devam edin
  • Ateşten almadan 1 dakika önce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin
  • Ateşten alıp, soğutun
  • Bir yufkayı serin
  • Yufkanın ortasına pazılı karışımdan koyun
  • Yufkanın karşılıklı kenarlarını bohça kapatır gibi kapatın
  • Pazılı yufkayı çok az sıvıyağ sürülmüş teflon tavada arkalı önlü pişirin
  • Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayıp, soğutmadan tereyağı sürün ve sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.