Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:30 AM |
Pazılı Gözleme
Süre 40 dk. Kaç Kişilik 3 Yöntem
Yarım kilo pazı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Adet orta boy soğan
200 gr yağsız kıyma
Maydanoz
Tuz, karabiber
3 Adet yufka
1 Çorba kaşığı tereyağ
Hazırlanışı- Pazı yapraklarını yıkayıp, sularının iyice süzülmesi için kevgirde bekletin.
- Sıvıyağda önce küçük doğranmış soğanı sonra kıymayı kavurun.
- Ardından suyu süzülmüş pazıların sap kısımlarını doğrayıp, kıymalı karışıma ekleyin.
- Bu şekilde 3 dakika daha kavurun.
- Bu defa doğranmış pazı yapraklarını ekleyip, kavurmaya devam edin.
- Ateşten almadan 1 dakika önce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Ateşten alıp, soğutun.
- Bir yufkayı serin.
- Yufkanın ortasına pazılı karışımdan koyun.
- Yufkanın karşılıklı kenarlarını bohça kapatır gibi kapatın.
- Pazılı yufkayı çok az sıvıyağ sürülmüş teflon tavada arkalı önlü pişirin.
- Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayıp, soğutmadan tereyağı sürün ve sıcak olarak servis yapın.
|