ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pazılı Gözleme (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133369)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:30 AM

Pazılı Gözleme
 

Süre 40 dk. Kaç Kişilik 3 Yöntem


Yarım kilo pazı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Adet orta boy soğan
200 gr yağsız kıyma
Maydanoz
Tuz, karabiber
3 Adet yufka
1 Çorba kaşığı tereyağ

Hazırlanışı
  • Pazı yapraklarını yıkayıp, sularının iyice süzülmesi için kevgirde bekletin.
  • Sıvıyağda önce küçük doğranmış soğanı sonra kıymayı kavurun.
  • Ardından suyu süzülmüş pazıların sap kısımlarını doğrayıp, kıymalı karışıma ekleyin.
  • Bu şekilde 3 dakika daha kavurun.
  • Bu defa doğranmış pazı yapraklarını ekleyip, kavurmaya devam edin.
  • Ateşten almadan 1 dakika önce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Ateşten alıp, soğutun.
  • Bir yufkayı serin.
  • Yufkanın ortasına pazılı karışımdan koyun.
  • Yufkanın karşılıklı kenarlarını bohça kapatır gibi kapatın.
  • Pazılı yufkayı çok az sıvıyağ sürülmüş teflon tavada arkalı önlü pişirin.
  • Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayıp, soğutmadan tereyağı sürün ve sıcak olarak servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.