![]() |
Ölümüne Çukulata |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ölümüne Çukulata[img]%5B1%5D ![]() 225 gr koyu çikolata, ufak parçalara bölünmüş halde 100 gr tuzsuz tereyağ, oda sıcaklığında 150 ml (2/3 bardak ) süt 1 1/4 bardak esmer şeker 2 tatlı kaşığı vanilya özü 2 yumurta, sarısı ve beyazını ayırın, oda sıcaklığında 150 ml (2/3 bardak) yoğurt, oda sıcaklığında 2 bardak un 2 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı kabartma tozu İç kreması 4 yemek kaşığı çekirdeksiz ahududu reçeli (vişne reçeli de yakışır) 4 yemek kaşığı brendi 400 gr koyu çikolata 220 gr tuzsuz tereyağ, oda sıcaklığında Üst kreması 1 bardak koyu çiğ krema 115 gr koyu çikolata, ufak parçalara bölünmüş halde En üzerine süs olarak daha az kakao içeren ve sütlü çikolatalardan yapılmış süsler Yapılışı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|