![]() |
Zekayı Arttıran Yiyecekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zekayı Arttıran Yiyecekler![]() Çilek: İçeriğindeki fisetin maddesi hafıza kaybının etkilerini azaltıp, bunamayı geciktiriyor ![]() Bitter çikolata: Magnezyum ve antioksidan içeriğiyle beyne oksijen taşıyarak daha aktif çalışmasını sağlıyor ![]() Tahıl: Önemli bir B vitamini kaynağı olan tahıllar, kan şekerini dengeliyor ![]() ![]() Patates: Kan şekerini dengeli olarak yükseltiyor bu sayede zeka daha verimli çalışıyor ![]() Yoğurt: İçinde bulunan tirozin isimli madde hafızayı güçlendirip, beyni uyarıyor ![]() ![]() Üzüm suyu: Dopamin salgılanmasını arttırarak problem çözme yeteneğini geliştiriyor ![]() Fasulye: Lif ve protein bir arada özellikle çocuklarda zekayı açıyor ![]() ![]() Kırmızı ve turuncu renkli sebzeler: Özellikle domates, havuç ve kırmızı biberde bulunan antioksidan beynin daha uzun süre sağlıklı kalmasını sağlıyor ![]() Hergün düzenli olarak kahvaltı yapan kişilerin diğerlerine oranla daha başarılı ve verimli oldukları biliniyor ![]() ![]() ![]() “Odaklanma” için ceviz, fındık, fıstık gibi sinirleri kuvvetlendiren yiyeceklerin yenmesini öneriliyor ![]() ![]() Uzmanlar yaratıcılığın geliştirilmesi için zencefil yenmesini öneriyor ![]() ![]() ![]() Lahana, tiroit bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için daha stressiz öğrenmeyi sağlar ![]() Yağsız kırmızı et: Tam bir demir deposu, özellikle sağlıklı alyuvarlar için vazgeçilmez ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|