Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kahvaltılık, lutenitsa, sos

Lutenitsa (Kahvaltılık Sos)

Eski 10-14-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Lutenitsa (Kahvaltılık Sos)



Lutenitsa (Kahvaltılık Sos)



Malzemeler
  • 4 kg etli domates
  • 2 kg salçalık kırmızı biber
  • 1 kg patlıcan
  • Yarım baş sarımsak
  • Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağ
  • 2 çay bardağı sirke
  • Çubruka (baharat)
  • Tuz
Hazırlanışı


Patlıcanları ve biberleri közleyip kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve tencereye alın
Közlenmiş patlıcanları, biberleri ve sarımsakları da ilave edip ara sıra karıştırarak domatesler suyunu çekene kadar pişirin
Domatesler suyunu çekince belender dan geçirin
Zeytin yağ, sirke,çubruka ve tuzunu ekleyip sirke suyunu çekene kadar pişirin
Sıcakken kavanozlara alıp ağzını sıkıca kapatın ve kavanozu ters çevirin AFİYET OLSUN…

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Lutenitsa (Kahvaltılık Sos)

Eski 10-14-2011   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Lutenitsa (Kahvaltılık Sos)







Bulgaristan mutfağında kahvaltı için hazırlanan sosların özel bir yeri vardır Lütenitsa da bu özel tariflerden biridir Yaz mevsiminin taze sebzelerle hazırlayacağınız lütenitsayı hem kahvatılarda hem de akşam yemeklerinde afiyetle yiyebilirsiniz



Malzemeler
  • 3 kg salçalık domates
  • 1 kg kırmızı etli biber
  • Yarım kilo patlıcan
  • 250 gram havuç
  • 2 çay bardağı sirke
  • 1 baş sarımsak
  • 1 tatlı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı toz şeker

Hazırlanışı
  1. Patlıcan ve kırmızı biberleri közleyin
  2. Kabuklarını soyup mutfak robotunda çekin
  3. Havucun kabuklarını soyup yumuşayana kadar bol suda haşlayın
  4. Haşlanan havucu mutfak robotunda çekin
  5. Domatesların kabuklarını soyup mutfak robotunda çekin
  6. Büyükbir tencereye çektiğiniz domates püresini alın
  7. İçine patlıcan kırmızı biber ve havucu ekleyin
  8. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin
  9. Karışım göz göz olup kaynamaya başladıktan sonra sirke tuz yağ toz şeker ve rendelenmiş sarımsak ilave edin
  10. İyice karıştırıp tencereyi ocaktan indirin
  11. Tenceredeki lütenitsa soğuduktan sonra cam kavanozlara pay edin
  12. Kavanozların kapağını sıkıca kapatın
  13. Büyük bir tencerenin içine kavanozları yerleştirin
  14. Yarısına gelecek kadar su ilave edin
  15. Su kaynadıktan 15 dakika sonra tencereyi ocaktan indirin
  16. Soğuduktan servis yapın


    Notlar
    • Zahmetli görünse de nefis bir tadı var Sofralarınızın vazgeçilmez tadı olabilir
    Lütenitsayı kaynatırken sürekli karıştırmalısınız yoksa dibi tutar
    Lütenitsayı sadece kahvaltılarda değil makarna ve et yemeklerinin üzerinde sos olarak da tüketebilirsiniz
    Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.