![]() |
Lutenitsa (Kahvaltılık Sos)
1 Eklenti(ler)
Lutenitsa (Kahvaltılık Sos)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1318609114 Malzemeler
Patlıcanları ve biberleri közleyip kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve tencereye alın. Közlenmiş patlıcanları, biberleri ve sarımsakları da ilave edip ara sıra karıştırarak domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Domatesler suyunu çekince belender dan geçirin. Zeytin yağ, sirke,çubruka ve tuzunu ekleyip sirke suyunu çekene kadar pişirin. Sıcakken kavanozlara alıp ağzını sıkıca kapatın ve kavanozu ters çevirin. AFİYET OLSUN…:orjinal: |
Cevap : Lutenitsa (Kahvaltılık Sos)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1318609114 Bulgaristan mutfağında kahvaltı için hazırlanan sosların özel bir yeri vardır. Lütenitsa da bu özel tariflerden biridir. Yaz mevsiminin taze sebzelerle hazırlayacağınız lütenitsayı hem kahvatılarda hem de akşam yemeklerinde afiyetle yiyebilirsiniz. Malzemeler
Hazırlanışı
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.