Lor Çorbası |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Lor ÇorbasıLor Çorbası 4 kişilik Malzeme: 1 su bardağı un 200 gram lor peyniri 30 gram margarin 1 tatlı kaşığı kırmızı biber Tuz Tarifi Unu hafif sulandırıp çırpın Lor peynirini yarım çay bardağı su ilave ederek krema kıvamına gelene dek karıştırın 5 su bardağı suyu çorba tenceresine aktarıp kaynatın Kısık ateşte önce unu sonra da loru ve tuzunu ekleyip pütürlü olmaması için sürekli karıştırarak pişirin Küçük bir tavada margarini ya da Teremyağ’ı eritin ve kırmızıbiber ile birlikte kızdırın Kaselere paylaştırdığınız çorbanın üzerine biberli yağ gezdirip sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|