Sebze Çorbası |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Sebze ÇorbasıSebze Çorbası 4 kişilik Malzeme: 250 gram taze fasulye 250 gram kabak 250 gram patates 1 adet havuç 1 adet soğan Yarım çay bardağı zeytin yağı 3 su bardağı su Tuz, karabiber Tarifi Fasulyeleri ayıklayıp kabak, patates, havuç ve soğanı küp şeklinde doğrayın Yağsız bir tavada soğan, taze fasulye ve havucu 20 dakika karıştırarak pişirin Tavaya patates ve kabakları ilave ederek 10 dakika tüm sebzeleri kavurun 3 su bardağı su, tuz ve karabiber ekledikten sonra 15 dakika kaynamaya bırakın Servis tabağına aldıktan sonra üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
Cevap : Sebze Çorbası |
|
|
#2 |
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Sebze ÇorbasıSebze Çorbası Süre 30 dk 4 kişilik Malzemeler
Hazırlanışı 1 Kabağın kabuğunu kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin![]() 2 Kerevizin kabuğunu soyup, limonla ovup, rendeleyin Rendelenmiş kerevizleri limonlu suda bekletin![]() 3 Kuru soğanı ayıklayıp, rendeleyin Taze soğanları ayıklayıp, doğrayın![]() 4 Havucun kabuğunu kazıyıp, ikiye bölün Havucun uzun kenarı boyunca iki uzun çizgi kesip arasını ”V” şeklinde şerit kesip içini çıkarın Keskin bir bıçak yardımıyla halka halka doğrayın Havuç dilimleri çiçek şeklinde olacaktır![]() 5 Patatesleri halka şeklinde dilimleyip, iç kısmını dikdörtgen şeklinde kesip, kürdan şeklinde doğrayın Patatesin çıkan kenarlarını tavla zarı şeklinde doğrayın Tencerede Sana Crème Bonjour u kızdırıp, içine yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun![]() 6 Daha sonra içine çiçek şeklinde doğranmış havuçları, kekiği ekleyip kavurmaya devam edin![]() 7 Havuçlar parlamaya başlayınca rendelenmiş Kabağı, kerevizi, patatesi ekleyip kavurun![]() 8 Sebzelerden sonra unu ilave edip, unun kokusu çıkıncaya kadar orta ateşte kavurarak pişirin![]() 9 En son et suyunu, sütü ,kıyılmış taze soğanları, tuz-karabiberi ekleyip, bir taşım sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip, maydanoz ile süsledikten sonra sıcak sıcak servis edin![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|