ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Sebze Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=94175)

Şengül Şirin 10-09-2009 08:18 PM

Sebze Çorbası
 
1 Eklenti(ler)
Sebze Çorbası
4 kişilik

Malzeme:
250 gram taze fasulye
250 gram kabak
250 gram patates
1 adet havuç
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytin yağı
3 su bardağı su
Tuz, karabiber

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1255108961
Tarifi
Fasulyeleri ayıklayıp kabak, patates, havuç ve soğanı küp şeklinde doğrayın. Yağsız bir tavada soğan, taze fasulye ve havucu 20 dakika karıştırarak pişirin. Tavaya patates ve kabakları ilave ederek 10 dakika tüm sebzeleri kavurun. 3 su bardağı su, tuz ve karabiber ekledikten sonra 15 dakika kaynamaya bırakın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Şengül Şirin 08-12-2011 08:48 AM

Cevap : Sebze Çorbası
 
1 Eklenti(ler)
Sebze Çorbası

Süre 30 dk
4 kişilik


Malzemeler
  • yarım çay bardağı yağ
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 adet taze soğan
  • 2 su bardağı süt
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • tuz-karabiber
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1313128102


Hazırlanışı


1. Kabağın kabuğunu kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin.
2. Kerevizin kabuğunu soyup, limonla ovup, rendeleyin. Rendelenmiş kerevizleri limonlu suda bekletin.
3. Kuru soğanı ayıklayıp, rendeleyin. Taze soğanları ayıklayıp, doğrayın.
4. Havucun kabuğunu kazıyıp, ikiye bölün. Havucun uzun kenarı boyunca iki uzun çizgi kesip arasını ”V” şeklinde şerit kesip içini çıkarın. Keskin bir bıçak yardımıyla halka halka doğrayın. Havuç dilimleri çiçek şeklinde olacaktır.
5. Patatesleri halka şeklinde dilimleyip, iç kısmını dikdörtgen şeklinde kesip, kürdan şeklinde doğrayın. Patatesin çıkan kenarlarını tavla zarı şeklinde doğrayın. Tencerede Sana Crème Bonjour u kızdırıp, içine yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
6. Daha sonra içine çiçek şeklinde doğranmış havuçları, kekiği ekleyip kavurmaya devam edin.
7. Havuçlar parlamaya başlayınca rendelenmiş Kabağı, kerevizi, patatesi ekleyip kavurun.
8. Sebzelerden sonra unu ilave edip, unun kokusu çıkıncaya kadar orta ateşte kavurarak pişirin.
9. En son et suyunu, sütü ,kıyılmış taze soğanları, tuz-karabiberi ekleyip, bir taşım sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip, maydanoz ile süsledikten sonra sıcak sıcak servis edin.





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.