Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, kıymalı

Kıymalı Su Böreği

Eski 06-27-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kıymalı Su Böreği



Kıymalı Su Böreği Tarifi






Malzemeler
Hamur Malzemeleri :
  • 6 adet yumurta
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
  • Kıymalı Harcı için:
  • 10 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 baş kuru soğan
  • Tuz
  • 150 gr tereyağı
Kıymalı Su Böreği Tarifi
  • 6 adet yumurtayı hamur yoğurma kabına koyup tuzu ekleyin ve çırpma teliyle biraz çırpıp aldığı kadar un ilavesiyle mantı hamuru gibi sertçe bir hamur elde edin
  • Üzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat dinlendirin
  • Kıymayı 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile beraber tavaya alıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun
  • 1 baş kuru soğanı çok ince doğrayıp ilave edin 5 dakika kadar bu şekilde kavurun
  • Altını kapatıp tuzunu, maydanozunu ve karabiberini ekleyip soğumaya bırakın
  • Tereyağını eritin
  • Hamuru 7-8 bezeye ayırın
  • İlk açtığınız bezeyi yağlanmış tepsiye serin
  • Üzerine fırçayla tereyağı sürün
  • Bir bezeyi ayırıp diğer yufkaları açın
  • Açtığınız yufkaları aralarına bez sermek suretiyle üst üste dizin ve tüm yufkaları açana kadar nemlerini çekmelerini sağlayın
  • Bir tencereye soğuk su koyup kaynamaya bırakın
  • Derin bir kaseye de soğuk su koyup bekletin
  • Kaynamış olan suya bir tatlı kaşığı tuz atın ve açtığınız yufkaların her birini dörde bölüp tek tek her parçayı bir ucundan kaynar suya daldırmak suretiyle (yaprak gibi) haşlayın
  • Haşladığınız parçayı soğuk suya atınSoğuk suya koyduğunuz yufkaları bir süzgecin içine alın
  • Bütün yufkaları bu şekilde haşladıktan sonra sıra sıra aralarına yağ sürmek suretiyle tepsiye dizin
  • Tam ortaya gelince içini koyun Geri kalan yufkaları da aynı şekilde dizin
  • En son kalan bezeyi de incecik açıp tepsinin üzerine serin
  • Onun üzerini de tereyağıyla yağlayın (dilerseniz bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün pişirebilirsiniz)
  • Aynı gün servis yapılacaksa üzerine yumurta sürmeden, önceden ısınmış 200 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun:)
NOT: Aynı şekilde kıymalı su böreğinizi tavanıza göre açıp ocak üstündede altlı üstlü kızartıp pişirebilirsiniz

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.