ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kıymalı Su Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=118576)

Şengül Şirin 06-27-2011 10:22 AM

Kıymalı Su Böreği
 
1 Eklenti(ler)
Kıymalı Su Böreği Tarifi


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1309159338



Malzemeler
Hamur Malzemeleri :
  • 6 adet yumurta
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
  • Kıymalı Harcı için:
  • 10 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 baş kuru soğan
  • Tuz
  • 150 gr tereyağı
Kıymalı Su Böreği Tarifi
  • 6 adet yumurtayı hamur yoğurma kabına koyup tuzu ekleyin ve çırpma teliyle biraz çırpıp aldığı kadar un ilavesiyle mantı hamuru gibi sertçe bir hamur elde edin.
  • Üzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat dinlendirin.
  • Kıymayı 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile beraber tavaya alıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun.
  • 1 baş kuru soğanı çok ince doğrayıp ilave edin. 5 dakika kadar bu şekilde kavurun.
  • Altını kapatıp tuzunu, maydanozunu ve karabiberini ekleyip soğumaya bırakın.
  • Tereyağını eritin.
  • Hamuru 7-8 bezeye ayırın.
  • İlk açtığınız bezeyi yağlanmış tepsiye serin.
  • Üzerine fırçayla tereyağı sürün.
  • Bir bezeyi ayırıp diğer yufkaları açın.
  • Açtığınız yufkaları aralarına bez sermek suretiyle üst üste dizin ve tüm yufkaları açana kadar nemlerini çekmelerini sağlayın.
  • Bir tencereye soğuk su koyup kaynamaya bırakın.
  • Derin bir kaseye de soğuk su koyup bekletin.
  • Kaynamış olan suya bir tatlı kaşığı tuz atın ve açtığınız yufkaların her birini dörde bölüp tek tek her parçayı bir ucundan kaynar suya daldırmak suretiyle (yaprak gibi) haşlayın.
  • Haşladığınız parçayı soğuk suya atın.Soğuk suya koyduğunuz yufkaları bir süzgecin içine alın.
  • Bütün yufkaları bu şekilde haşladıktan sonra sıra sıra aralarına yağ sürmek suretiyle tepsiye dizin.
  • Tam ortaya gelince içini koyun. Geri kalan yufkaları da aynı şekilde dizin.
  • En son kalan bezeyi de incecik açıp tepsinin üzerine serin.
  • Onun üzerini de tereyağıyla yağlayın (dilerseniz bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün pişirebilirsiniz).
  • Aynı gün servis yapılacaksa üzerine yumurta sürmeden, önceden ısınmış 200 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun:)
NOT: Aynı şekilde kıymalı su böreğinizi tavanıza göre açıp ocak üstündede altlı üstlü kızartıp pişirebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.