Şengül Şirin |
06-27-2011 10:22 AM |
Kıymalı Su Böreği
1 Eklenti(ler)
Kıymalı Su Böreği Tarifi
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1309159338
Malzemeler
Hamur Malzemeleri :
- 6 adet yumurta
- Tuz
- Aldığı kadar un
- Kıymalı Harcı için:
- 10 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 baş kuru soğan
- Tuz
- 150 gr tereyağı
Kıymalı Su Böreği Tarifi
- 6 adet yumurtayı hamur yoğurma kabına koyup tuzu ekleyin ve çırpma teliyle biraz çırpıp aldığı kadar un ilavesiyle mantı hamuru gibi sertçe bir hamur elde edin.
- Üzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat dinlendirin.
- Kıymayı 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile beraber tavaya alıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun.
- 1 baş kuru soğanı çok ince doğrayıp ilave edin. 5 dakika kadar bu şekilde kavurun.
- Altını kapatıp tuzunu, maydanozunu ve karabiberini ekleyip soğumaya bırakın.
- Tereyağını eritin.
- Hamuru 7-8 bezeye ayırın.
- İlk açtığınız bezeyi yağlanmış tepsiye serin.
- Üzerine fırçayla tereyağı sürün.
- Bir bezeyi ayırıp diğer yufkaları açın.
- Açtığınız yufkaları aralarına bez sermek suretiyle üst üste dizin ve tüm yufkaları açana kadar nemlerini çekmelerini sağlayın.
- Bir tencereye soğuk su koyup kaynamaya bırakın.
- Derin bir kaseye de soğuk su koyup bekletin.
- Kaynamış olan suya bir tatlı kaşığı tuz atın ve açtığınız yufkaların her birini dörde bölüp tek tek her parçayı bir ucundan kaynar suya daldırmak suretiyle (yaprak gibi) haşlayın.
- Haşladığınız parçayı soğuk suya atın.Soğuk suya koyduğunuz yufkaları bir süzgecin içine alın.
- Bütün yufkaları bu şekilde haşladıktan sonra sıra sıra aralarına yağ sürmek suretiyle tepsiye dizin.
- Tam ortaya gelince içini koyun. Geri kalan yufkaları da aynı şekilde dizin.
- En son kalan bezeyi de incecik açıp tepsinin üzerine serin.
- Onun üzerini de tereyağıyla yağlayın (dilerseniz bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün pişirebilirsiniz).
- Aynı gün servis yapılacaksa üzerine yumurta sürmeden, önceden ısınmış 200 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun:)
NOT: Aynı şekilde kıymalı su böreğinizi tavanıza göre açıp ocak üstündede altlı üstlü kızartıp pişirebilirsiniz.
|