![]() |
Bayatlamayan Poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Bayatlamayan PoğaçaBayatlamayan Poğaça Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı ılık su 1 paket yaş maya ve ya 1 çorba kaşığı kuru maya tuz, 1 çay kaşığı şeker 1 adet yumurta un Hazırlanışı Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Malzemeleri bu oranları sabit tutarak yarısını ya da iki katını gibi kendiniz çoğaltıp azaltabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Bayatlamayan Poğaça |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Bayatlamayan PoğaçaMalzemeler ![]() • 1 su bardağı maden suyu • 1 su bardağı sıcak süt • 1 paket yaş maya • 1 su bardağı sıvıyağ • 2 yemek kaşığı toz şeker • 1 yemek kaşığı tuz • Aldığı kadar un Poğaçanın üzerinde kullanılacak malzemeler • Susam, çörek otu • 1 yumurta sarısı Poğaçanın iç harcında kullanılacak malzemeler • İnce kıyılmış maydanoz • Beyaz peynir Yapılışı • Mayayı sıcak sütle iyice eritin ![]() • Üzerine toz şeker dökün ve karıştırın ![]() • 10 dakika köpürene kadar bekletin ![]() • Poğaçanın hamuru için gerekli malzemeleri ilave ederek karıştırın ![]() • Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğurun ![]() • Hamurun mayalanması için sıcak bir yerde üzerine nemli bez örterek yaklaşık 1 saat mayalandırın ![]() • Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın, avucunuzun içinde bastırarak açın ![]() • Poğaçanın içine iç harçtan koyup kenarlarını sıkıca kapatın ![]() • Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ![]() • Poğaçaları tepside yaklaşık 10 dakika daha mayalandırın ![]() • Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin ![]() • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ![]() Afiyet olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|