![]() |
Bayatlamayan Poğaça
1 Eklenti(ler)
Bayatlamayan Poğaça
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1258533281 Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı ılık su 1 paket yaş maya ve ya 1 çorba kaşığı kuru maya tuz, 1 çay kaşığı şeker 1 adet yumurta un Hazırlanışı Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. sıvı yağı, yoğurt, tuz ve alabildiğince un ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz üzerine susam ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz. Afiyet olsun.. Not: Malzemeleri bu oranları sabit tutarak yarısını ya da iki katını gibi kendiniz çoğaltıp azaltabilirsiniz. |
Cevap : Bayatlamayan Poğaça
Malzemelerhttp://www.bilgiyaz.com/wp-content/u...fi-300x225.jpg
• 1 su bardağı maden suyu • 1 su bardağı sıcak süt • 1 paket yaş maya • 1 su bardağı sıvıyağ • 2 yemek kaşığı toz şeker • 1 yemek kaşığı tuz • Aldığı kadar un Poğaçanın üzerinde kullanılacak malzemeler • Susam, çörek otu • 1 yumurta sarısı Poğaçanın iç harcında kullanılacak malzemeler • İnce kıyılmış maydanoz • Beyaz peynir Yapılışı • Mayayı sıcak sütle iyice eritin. • Üzerine toz şeker dökün ve karıştırın. • 10 dakika köpürene kadar bekletin. • Poğaçanın hamuru için gerekli malzemeleri ilave ederek karıştırın. • Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğurun. • Hamurun mayalanması için sıcak bir yerde üzerine nemli bez örterek yaklaşık 1 saat mayalandırın. • Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın, avucunuzun içinde bastırarak açın. • Poğaçanın içine iç harçtan koyup kenarlarını sıkıca kapatın. • Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. • Poğaçaları tepside yaklaşık 10 dakika daha mayalandırın. • Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun:orjinal: |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.