Su Muhallebisi |
08-10-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Su MuhallebisiSu Muhallebisi 4 kişilik Malzeme: Mevsim meyveleri 1 su bardağı su Şerbeti için : 500 gr su 150 gr toz şeker 1 kahve fincanı portakal suyu 1 kahve fincanı limon suyu 1 adet çubuk tarçın 1 dal taze nane yaprağı Su muhallebisi için : 1 su bardağı portakal suyu 1 su bardağı elma suyu 1 su bardağı toz şeker 50 gr buğday nişastası 50 gr pirinç unu Tarifi Su muhallebisi için portakal suyunu, elma suyunu, tozşekeri, nişastayı ve pirinç ununu derin bir tencereye alın Devamlı karıştırarak kaynatın Su muhallebisinin tepsiden kolay çıkması için tepsiyi sudan geçirin fakat kurulamayın Su muhallebisini 3 cm kalınlığındaki tepsiye yayın Kıvam alması için buzdolabında 1-2 saat bekletin Diğer tarafta şerbet için tüm malzemeleri birlikte kaynatın Çukur servis tabaklarına mevsim meyvelerini alıp üzerine şerbeti dökün Muhallebiyi kare şeklinde dilimleyin Servis tabaklarındaki meyvelerin üzerine alıp servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Cevap : Su Muhallebisi |
01-05-2011 | #2 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Su MuhallebisiSu Muhallebisi MALZEMELER 5 su bardağı süt , 3 çorba kaşığı mısır nişastası, 4 çorba kaşığı pirinç unu, 1 çay bardağı gül suyu, 1,5 su bardağı pudra şekeri YAPILIŞI Mısır nişastası ve pirinç ununu bir kaba koyun Sütün bir su bardağını ilave edip iyice ezin Pütür kalmayınca kalan sütü üzerine ekleyin Tencereyi ateşe alıp, devamlı karıştırarak pişirin Su muhallebisini hafif ıslatılmış kaselere boşaltıp, soğutun Tatlı tabaklarına ters çevirerek çıkarın Üzerine gül suyu ve pudra şekeri serperek servis yapın *Dilerseniz kare bir borcam da kullanabilirsiniz Afiyet olsun…
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|