Karamel Soslu Profiterol |
12-26-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Karamel Soslu Profiterol8 kişilik Malzeme: 2 su bardağı su 200 gram tereyağ 350 gram un 10 adet yumurta 1 tutam Tuz Sosu İçin : 1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su 2 paket krema Tarifi Suyu, tereyağı ve tuzu tencerede kaynatın Unu ilave edip karışım suyunu çekene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin Bu hamur soğuduktan sonra yumurtaları teker teker hamura yedirin Yağlanmış fırın tepsisine sıkma torbası ile küçük toplar halinde sıkın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin ve bir kenara alın Karamel sos için yapışmaz yüzeyli bir tavada tozşekeri suyla yakın ve eritin Üzerine krema ekleyin Servis yapmadan once hamurların içini vanilyalı dondurma ile doldurun Üzerine karamel sosu dökün ve servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|