Tavuk Göğsü |
11-30-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Tavuk GöğsüTavuk Göğsü 6 kişilik Malzeme: 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 80 gram tavuk göğüs eti 40 gram buğday nişastası 30 gram pirinç unu 1 çay bardağı su tarçın Tarifi Tavuk göğüs etini haşlayıp önce tel tel ayırın, sonra da çok ince doğrayın Nişasta, pirinç unu ve suyu bir kasede iyice karıştırın Süt ve tozşekeri bir tencerede kaynatın Nişastalı karışımı ilave ederek yavaş yavaş çırpma teli ile karıştırarak dökün En son tavuk etini ilave edin 3 dakika daha kaynatın Tatlıyı 20–25 cm çapında sıvıyağ ile yağlanmış bir tepsiye dökün Buzdolabında en az 1 saat kadar bekletin Tatlıyı rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın İsteğe göre tarçın serperek servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|