ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuk Göğsü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=113354)

Şengül Şirin 11-30-2010 11:42 AM

Tavuk Göğsü
 
Tavuk Göğsü 6 kişilik

Malzeme:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
80 gram tavuk göğüs eti
40 gram buğday nişastası
30 gram pirinç unu
1 çay bardağı su
tarçın

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1291106522
Tarifi
Tavuk göğüs etini haşlayıp önce tel tel ayırın, sonra da çok ince doğrayın. Nişasta, pirinç unu ve suyu bir kasede iyice karıştırın. Süt ve tozşekeri bir tencerede kaynatın. Nişastalı karışımı ilave ederek yavaş yavaş çırpma teli ile karıştırarak dökün. En son tavuk etini ilave edin. 3 dakika daha kaynatın. Tatlıyı 20–25 cm çapında sıvıyağ ile yağlanmış bir tepsiye dökün. Buzdolabında en az 1 saat kadar bekletin. Tatlıyı rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. İsteğe göre tarçın serperek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.