11-12-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Portakallı Havuç Çorbası
Portakallı Havuç Çorbası Malzemeler
- 4 adet havuç
- 1 çay bardağı sarı mercimek
- 1 kahve fincanı kırmızı mercimek
- 1 portakalın suyu
- 5 su bardağı su
- 30 gr tereyağı
- 1 kahve fincanı krema
- tuz, nane, pulbiber, taze kekik
Portakallı Havuç Çorbası Hazırlanışı
Mercimekleri yıkayıp, süzün ve havuçları kazıyıp, rendeleyin Mercimekleri tencereye alıp, üzerine rendelenmiş havuçları koyun Portakal suyu ile suyu tencereye ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, yumuşayıncaya kadar pişirin Sonra ocağın altını kapatıp, blender’la pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çorbayı ezin Ocağa alıp, biraz daha kaynatın ve çırpılmış krema, tuz ile tereyağını ilave edin Servis kaselerine çorbayı paylaştırıp, kekik, nane ve pulbiberle servis yapın 
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|