![]() |
Tavuk Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Tavuk Sarmamalzeme 1 adet tavuk gögsü kesilmemis parcalanmamis 1 adet patlican bir kirmizi dolmalik biber 1 adet yesil kabak 1 dis sarimsak 50 gr kasar 1 yumurta iki yemek kasigi un 2 avuc dolusu taze kadayif sos malzemesi bir adet domates konserve dogranmis 1 kücük arpacik sogani 1 dis sarimsak (sos icin yarim bag feslegen tuz karabiber 4 yemek kasigi zeytinyagi sos icin firca ile sebzelere sürmek icin yarim su bardagi zeytinyag kizartmak icin ayrica sivi yag tuz karabiber yapılışı öncelikle sebzeleri yikayin soymadan ince dilimler halinde kesin tuzlayin firca yardimi ile yaglayin teflon izgara tavada sarimsag ive biraz feslegen yapraklar ilave edip sebzeleri izgara yapin tüm sebzeler bitince bir kenarda bekletin bir tencereye 4 yemek kasigi zeytinyagin koyun ve sarimsagi sogani ince olarak dograyip domates konservesini icine bosaltip ocaga koyun orta ateste kaynatin yaklasik 35 dakika koyulasip özlessin inecegine yakin feslegen yapraklarini dograyin ocakdan cekip ilimaya alin diger tarafta tavugu iki naylon arasinda iyice döverek inceltin ebati büyüsün eti incelsin incelen tavuk etinin üzerine biraz tuz karabiber serpin önce unu serpin yumurtayi bir kapta catalla biraz cirpip firca yardimi ile unlu etin üzerine sürün en üste didiklediginiz kadayiflari serpin tezgahin üzerine strec folyoyu serin ![]() etinizi bos tarafina hazirladiginiz sostan bir iki yemek kasigi sürün ![]() ![]() ![]() biraz bu sekilde bekletin yaklasik yarim saat buzdolabinda dursun ![]() isittiginiz sivi yagda her tarafi kizaracak sekilde cevirerek kizartin ![]() patates püresi icin ise 4-5 adet orata boy patatesi soyup kücük küpler halinde kesin üzerine gececek kadar su tuz biraz muskatnus koyarak ocakda suyunu cekecek kadar pisirin sicakken ezip icine 200 gr krema ve 50 gr tereyag koyup iyice ocakda karistirin karabiber serpip tavuk ile her ikisi sicak servis yapin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Tavuk Sarma |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Tavuk SarmaMalzemeler, 2 parça tavuk göğüs fileto 10 dilim salam 5 adet salatalık turşusu 1 adet yumurta 1 kâse mısır gevreği 1 çay kaşığı karabiber Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı, Tavuk filetoları tuz ve karabiberle harmanlayın ![]() Her bir filetonun ortasında salam ve doğranmış turşu koyun ![]() Sıkıca rulo şeklinde sarın ![]() Yumurtayı tabağa alıp iyice çırpın ![]() Tavuk sarmayı önce yumurtaya sonra mısır gevreğine batırın ![]() Dağılmaması için 5 cm aralıklarla kürdan batırın ![]() Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın ![]() Dilimleyip sıcak servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|