Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sarma, tavuk

Tavuk Sarma

Eski 06-08-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Tavuk Sarma





malzeme
1 adet tavuk gögsü kesilmemis parcalanmamis
1 adet patlican
bir kirmizi dolmalik biber
1 adet yesil kabak
1 dis sarimsak
50 gr kasar
1 yumurta
iki yemek kasigi un
2 avuc dolusu taze kadayif
sos malzemesi
bir adet domates konserve dogranmis
1 kücük arpacik sogani
1 dis sarimsak (sos icin
yarim bag feslegen
tuz karabiber
4 yemek kasigi zeytinyagi sos icin
firca ile sebzelere sürmek icin yarim su bardagi zeytinyag
kizartmak icin ayrica sivi yag
tuz karabiber




















yapılışı


öncelikle sebzeleri yikayin soymadan ince dilimler halinde kesin tuzlayin firca yardimi ile yaglayin
teflon izgara tavada sarimsag ive biraz feslegen yapraklar ilave edip sebzeleri izgara yapin
tüm sebzeler bitince bir kenarda bekletin
bir tencereye 4 yemek kasigi zeytinyagin koyun ve sarimsagi sogani ince olarak dograyip domates konservesini icine bosaltip ocaga koyun orta ateste kaynatin yaklasik 35 dakika koyulasip özlessin inecegine yakin feslegen yapraklarini dograyin ocakdan cekip ilimaya alin


diger tarafta tavugu iki naylon arasinda iyice döverek inceltin ebati büyüsün eti incelsin
incelen tavuk etinin üzerine biraz tuz karabiber serpin önce unu serpin yumurtayi bir kapta catalla biraz cirpip firca yardimi ile unlu etin üzerine sürün en üste didiklediginiz kadayiflari serpin


tezgahin üzerine strec folyoyu serin kadayifli kismi alt gelecek sekilde etinizi ters cevirin
etinizi bos tarafina hazirladiginiz sostan bir iki yemek kasigi sürün izgara yaptiginiz sebzeleri bir sira patlican bir sira kabak bir sira peynir olacak sekilde tavugun kenar ucuna dizin folyoyu kaldirarak rulo seklinde sarin tekrar üzerini iyice bir kac kez folyo ile sarinki acilmasin


biraz bu sekilde bekletin yaklasik yarim saat buzdolabinda dursun
isittiginiz sivi yagda her tarafi kizaracak sekilde cevirerek kizartin
patates püresi icin ise 4-5 adet orata boy patatesi soyup kücük küpler halinde kesin üzerine gececek kadar su tuz biraz muskatnus koyarak ocakda suyunu cekecek kadar pisirin sicakken ezip icine 200 gr krema ve 50 gr tereyag koyup iyice ocakda karistirin karabiber serpip tavuk ile her ikisi sicak servis yapin

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Tavuk Sarma

Eski 10-25-2010   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Tavuk Sarma





Malzemeler,
2 parça tavuk göğüs fileto
10 dilim salam
5 adet salatalık turşusu
1 adet yumurta
1 kâse mısır gevreği
1 çay kaşığı karabiber
Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı,

Tavuk filetoları tuz ve karabiberle harmanlayın
Her bir filetonun ortasında salam ve doğranmış turşu koyun
Sıkıca rulo şeklinde sarın
Yumurtayı tabağa alıp iyice çırpın
Tavuk sarmayı önce yumurtaya sonra mısır gevreğine batırın
Dağılmaması için 5 cm aralıklarla kürdan batırın
Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın
Dilimleyip sıcak servis yapın
Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.