ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuk Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=107586)

Şengül Şirin 06-08-2010 04:26 PM

Tavuk Sarma
 
5 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1276003465

malzeme
1 adet tavuk gögsü kesilmemis parcalanmamis
1 adet patlican
bir kirmizi dolmalik biber
1 adet yesil kabak
1 dis sarimsak
50 gr kasar
1 yumurta
iki yemek kasigi un
2 avuc dolusu taze kadayif
sos malzemesi
bir adet domates konserve dogranmis
1 kücük arpacik sogani
1 dis sarimsak (sos icin
yarim bag feslegen
tuz karabiber
4 yemek kasigi zeytinyagi sos icin
firca ile sebzelere sürmek icin yarim su bardagi zeytinyag
kizartmak icin ayrica sivi yag
tuz karabiber


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1276003465






http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1276003465

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1276003465






http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1276003465

yapılışı


öncelikle sebzeleri yikayin soymadan ince dilimler halinde kesin tuzlayin firca yardimi ile yaglayin
teflon izgara tavada sarimsag ive biraz feslegen yapraklar ilave edip sebzeleri izgara yapin
tüm sebzeler bitince bir kenarda bekletin
bir tencereye 4 yemek kasigi zeytinyagin koyun ve sarimsagi sogani ince olarak dograyip domates konservesini icine bosaltip ocaga koyun orta ateste kaynatin yaklasik 35 dakika koyulasip özlessin inecegine yakin feslegen yapraklarini dograyin ocakdan cekip ilimaya alin


diger tarafta tavugu iki naylon arasinda iyice döverek inceltin ebati büyüsün eti incelsin
incelen tavuk etinin üzerine biraz tuz karabiber serpin önce unu serpin yumurtayi bir kapta catalla biraz cirpip firca yardimi ile unlu etin üzerine sürün en üste didiklediginiz kadayiflari serpin


tezgahin üzerine strec folyoyu serin. kadayifli kismi alt gelecek sekilde etinizi ters cevirin
etinizi bos tarafina hazirladiginiz sostan bir iki yemek kasigi sürün . izgara yaptiginiz sebzeleri bir sira patlican bir sira kabak bir sira peynir olacak sekilde tavugun kenar ucuna dizin.. folyoyu kaldirarak rulo seklinde sarin tekrar üzerini iyice bir kac kez folyo ile sarinki acilmasin


biraz bu sekilde bekletin yaklasik yarim saat buzdolabinda dursun .
isittiginiz sivi yagda her tarafi kizaracak sekilde cevirerek kizartin .
patates püresi icin ise 4-5 adet orata boy patatesi soyup kücük küpler halinde kesin üzerine gececek kadar su tuz biraz muskatnus koyarak ocakda suyunu cekecek kadar pisirin sicakken ezip icine 200 gr krema ve 50 gr tereyag koyup iyice ocakda karistirin karabiber serpip tavuk ile her ikisi sicak servis yapin

Şengül Şirin 10-25-2010 10:05 AM

Cevap : Tavuk Sarma
 
1 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1287990325

Malzemeler,
2 parça tavuk göğüs fileto
10 dilim salam
5 adet salatalık turşusu
1 adet yumurta
1 kâse mısır gevreği
1 çay kaşığı karabiber
Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı,

Tavuk filetoları tuz ve karabiberle harmanlayın.
Her bir filetonun ortasında salam ve doğranmış turşu koyun.
Sıkıca rulo şeklinde sarın.
Yumurtayı tabağa alıp iyice çırpın.
Tavuk sarmayı önce yumurtaya sonra mısır gevreğine batırın.
Dağılmaması için 5 cm aralıklarla kürdan batırın.
Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın.
Dilimleyip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.