![]() |
Tavuk Sarma
5 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1276003465
malzeme 1 adet tavuk gögsü kesilmemis parcalanmamis 1 adet patlican bir kirmizi dolmalik biber 1 adet yesil kabak 1 dis sarimsak 50 gr kasar 1 yumurta iki yemek kasigi un 2 avuc dolusu taze kadayif sos malzemesi bir adet domates konserve dogranmis 1 kücük arpacik sogani 1 dis sarimsak (sos icin yarim bag feslegen tuz karabiber 4 yemek kasigi zeytinyagi sos icin firca ile sebzelere sürmek icin yarim su bardagi zeytinyag kizartmak icin ayrica sivi yag tuz karabiber http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1276003465 http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1276003465 http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1276003465 http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1276003465 yapılışı öncelikle sebzeleri yikayin soymadan ince dilimler halinde kesin tuzlayin firca yardimi ile yaglayin teflon izgara tavada sarimsag ive biraz feslegen yapraklar ilave edip sebzeleri izgara yapin tüm sebzeler bitince bir kenarda bekletin bir tencereye 4 yemek kasigi zeytinyagin koyun ve sarimsagi sogani ince olarak dograyip domates konservesini icine bosaltip ocaga koyun orta ateste kaynatin yaklasik 35 dakika koyulasip özlessin inecegine yakin feslegen yapraklarini dograyin ocakdan cekip ilimaya alin diger tarafta tavugu iki naylon arasinda iyice döverek inceltin ebati büyüsün eti incelsin incelen tavuk etinin üzerine biraz tuz karabiber serpin önce unu serpin yumurtayi bir kapta catalla biraz cirpip firca yardimi ile unlu etin üzerine sürün en üste didiklediginiz kadayiflari serpin tezgahin üzerine strec folyoyu serin. kadayifli kismi alt gelecek sekilde etinizi ters cevirin etinizi bos tarafina hazirladiginiz sostan bir iki yemek kasigi sürün . izgara yaptiginiz sebzeleri bir sira patlican bir sira kabak bir sira peynir olacak sekilde tavugun kenar ucuna dizin.. folyoyu kaldirarak rulo seklinde sarin tekrar üzerini iyice bir kac kez folyo ile sarinki acilmasin biraz bu sekilde bekletin yaklasik yarim saat buzdolabinda dursun . isittiginiz sivi yagda her tarafi kizaracak sekilde cevirerek kizartin . patates püresi icin ise 4-5 adet orata boy patatesi soyup kücük küpler halinde kesin üzerine gececek kadar su tuz biraz muskatnus koyarak ocakda suyunu cekecek kadar pisirin sicakken ezip icine 200 gr krema ve 50 gr tereyag koyup iyice ocakda karistirin karabiber serpip tavuk ile her ikisi sicak servis yapin |
Cevap : Tavuk Sarma
1 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1287990325
Malzemeler, 2 parça tavuk göğüs fileto 10 dilim salam 5 adet salatalık turşusu 1 adet yumurta 1 kâse mısır gevreği 1 çay kaşığı karabiber Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı, Tavuk filetoları tuz ve karabiberle harmanlayın. Her bir filetonun ortasında salam ve doğranmış turşu koyun. Sıkıca rulo şeklinde sarın. Yumurtayı tabağa alıp iyice çırpın. Tavuk sarmayı önce yumurtaya sonra mısır gevreğine batırın. Dağılmaması için 5 cm aralıklarla kürdan batırın. Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın. Dilimleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.