Fırında Tavuk |
06-08-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Fırında TavukFırında Tavuk Malzemeler 1 adet tüm tavuk Fırında Tavuk Tarifiisteğe bağlı patates sosu için : 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı yoğurt 1 adet soğan 2-3 diş sarımsak tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber, kekik 1 adet fırın poşeti Fırında tavuk için öncealdığımız tüm tavuğu güzelce yıkıyoruz
Bir kabımızda soğanımızı ve sarımsağımızı rendeliyoruz Salçamızı ,yoğurdumuzu ve baharatlarımızı ilave edip karıştırıyoruz Hazırlamış olduumuz sosu tavuğumuzun üzerine sürüyoruz ve tavuğumuzu yanmaz fırın poşetimize yerleştiriyoruz Kenarlarına patatesimizi soyup dilimleyip çiğden koyuyoruz İstenirse bir tatlı kaşığı kadar tavuğun üzerine tereyağ konula bilir Fırın poşetimizin ağzını sıkıca kapatıp sivri bir cisimle örneğin kurdan yardımıyla poşetimizde 4-5 delik açıyoruz Fırın tepsisinin üzerine koyup fırına veriyoruz 200 derecede 45- 60 dk kadar pişirdikten sonra afiyetle yiyiyoruz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Cevap : Fırında Tavuk |
10-17-2010 | #2 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Fırında TavukFırında Tavuk 4 kişilik Malzeme: 500 gram patates 4 diş sarımsak 1 adet bütün tavuk 1 dal biberiye 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limon 10 adet arpacık soğan deniz tuzu taze çekilmiş karabiber 1 çorba kaşığı bal 200 ml tavuk suyu 1 çay kaşığı krema Tarifi Fırını önceden 200 derecede ısıtın Patatesleri kaynar suda 10-12 dakika haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın Sarımsakları ve soğanları soyup, sarımsakları havanda ezin Sarımsağın bir kısmını tavuğun üzerine sürün, bir kısmını da içine yerleştirin Biberiyeyi ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını sarımsak ile birlikte fırın tepsisine alın Limonu çeyrek parçalara ayırın ve tüm tavuğun üzerinde az miktarda sıkarak gezdirin (Limon suyunu sıkarak elinizle tavuğu ovabilirsiniz) 2 adet limon dilimini tavuğun içine yerleştirin Geri kalan dilimleri de tepsiye koyun Tavuğu malzemelerin üzerine, arpacık soğanları ve patatesleri yanına yerleştirin Az miktarda zeytinyağı gezdirip, biber ve tuzla çeşnilendirin 2 çorba kaşığı zeytinyağını patateslerin üzerine gezdirip hafifçe karıştırın Tavuk kızarıncaya ve patatesler gevrek hale gelinceye dek fırında pişirin Tavuğu ve diğer malzemeleri de yemeğin suyuyla birkaç kez ıslatın Piştikten sonra tavuk, patates ve soğanları tepsiden alarak, ayrı bir yerde soğumaya bırakın Biberiye, limon dilimleri ve sarımsağı tavuktan çıkartın Tepsiyi yüksek ateşte ocağa yerleştirin Balı ekleyerek, köpürmesine izin verin ve tavanın dibinde kalan kısmı tavadan sıyırın Daha sonra tavuk suyunu ekleyip birkaç dakika kaynatın Tavuk suyu kaynadıktan sonra, 2-3 dakika daha pişirin Son olarak krema ve çeşnileri ekleyin Tavuğu kesip arpacık soğanı, çıtır patates ile birlikte servis tabaklarına yerleştirin Tavuk, soğan ve patatesin üzerine et suyu karışımı döküp sıcak olarak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|