![]() |
Fırında Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Fırında TavukFırında Tavuk Malzemeler 1 adet tüm tavuk Fırında Tavuk Tarifiisteğe bağlı patates sosu için : 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı yoğurt 1 adet soğan 2-3 diş sarımsak tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber, kekik 1 adet fırın poşeti Fırında tavuk için öncealdığımız tüm tavuğu güzelce yıkıyoruz
![]() Bir kabımızda soğanımızı ve sarımsağımızı rendeliyoruz ![]() ![]() Hazırlamış olduumuz sosu tavuğumuzun üzerine sürüyoruz ve tavuğumuzu yanmaz fırın poşetimize yerleştiriyoruz ![]() ![]() İstenirse bir tatlı kaşığı kadar tavuğun üzerine tereyağ konula bilir ![]() Fırın poşetimizin ağzını sıkıca kapatıp sivri bir cisimle örneğin kurdan yardımıyla poşetimizde 4-5 delik açıyoruz ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Fırında Tavuk |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Fırında TavukFırında Tavuk 4 kişilik Malzeme: 500 gram patates 4 diş sarımsak 1 adet bütün tavuk 1 dal biberiye 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limon 10 adet arpacık soğan deniz tuzu taze çekilmiş karabiber 1 çorba kaşığı bal 200 ml tavuk suyu 1 çay kaşığı krema Tarifi Fırını önceden 200 derecede ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|