Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırında, tavuk

Fırında Tavuk

Eski 06-08-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Fırında Tavuk






Fırında Tavuk

Malzemeler


1 adet tüm tavuk
isteğe bağlı patates
sosu için :
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber, kekik
1 adet fırın poşeti

Fırında Tavuk Tarifi

Fırında tavuk için öncealdığımız tüm tavuğu güzelce yıkıyoruz
Bir kabımızda soğanımızı ve sarımsağımızı rendeliyoruz Salçamızı ,yoğurdumuzu ve baharatlarımızı ilave edip karıştırıyoruz

Hazırlamış olduumuz sosu tavuğumuzun üzerine sürüyoruz ve tavuğumuzu yanmaz fırın poşetimize yerleştiriyoruz Kenarlarına patatesimizi soyup dilimleyip çiğden koyuyoruz
İstenirse bir tatlı kaşığı kadar tavuğun üzerine tereyağ konula bilir
Fırın poşetimizin ağzını sıkıca kapatıp sivri bir cisimle örneğin kurdan yardımıyla poşetimizde 4-5 delik açıyoruz Fırın tepsisinin üzerine koyup fırına veriyoruz 200 derecede 45- 60 dk kadar pişirdikten sonra afiyetle yiyiyoruz

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Fırında Tavuk

Eski 10-17-2010   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Fırında Tavuk



Fırında Tavuk 4 kişilik

Malzeme:

500 gram patates
4 diş sarımsak
1 adet bütün tavuk
1 dal biberiye
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
10 adet arpacık soğan
deniz tuzu
taze çekilmiş karabiber
1 çorba kaşığı bal
200 ml tavuk suyu
1 çay kaşığı krema


Tarifi
Fırını önceden 200 derecede ısıtın Patatesleri kaynar suda 10-12 dakika haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın Sarımsakları ve soğanları soyup, sarımsakları havanda ezin Sarımsağın bir kısmını tavuğun üzerine sürün, bir kısmını da içine yerleştirin Biberiyeyi ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını sarımsak ile birlikte fırın tepsisine alın Limonu çeyrek parçalara ayırın ve tüm tavuğun üzerinde az miktarda sıkarak gezdirin (Limon suyunu sıkarak elinizle tavuğu ovabilirsiniz) 2 adet limon dilimini tavuğun içine yerleştirin Geri kalan dilimleri de tepsiye koyun Tavuğu malzemelerin üzerine, arpacık soğanları ve patatesleri yanına yerleştirin Az miktarda zeytinyağı gezdirip, biber ve tuzla çeşnilendirin 2 çorba kaşığı zeytinyağını patateslerin üzerine gezdirip hafifçe karıştırın Tavuk kızarıncaya ve patatesler gevrek hale gelinceye dek fırında pişirin Tavuğu ve diğer malzemeleri de yemeğin suyuyla birkaç kez ıslatın Piştikten sonra tavuk, patates ve soğanları tepsiden alarak, ayrı bir yerde soğumaya bırakın Biberiye, limon dilimleri ve sarımsağı tavuktan çıkartın Tepsiyi yüksek ateşte ocağa yerleştirin Balı ekleyerek, köpürmesine izin verin ve tavanın dibinde kalan kısmı tavadan sıyırın Daha sonra tavuk suyunu ekleyip birkaç dakika kaynatın Tavuk suyu kaynadıktan sonra, 2-3 dakika daha pişirin Son olarak krema ve çeşnileri ekleyin Tavuğu kesip arpacık soğanı, çıtır patates ile birlikte servis tabaklarına yerleştirin Tavuk, soğan ve patatesin üzerine et suyu karışımı döküp sıcak olarak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.