ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fırında Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=107589)

Şengül Şirin 06-08-2010 04:36 PM

Fırında Tavuk
 
1 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1276004178


Fırında Tavuk

Malzemeler


1 adet tüm tavuk
isteğe bağlı patates
sosu için :
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber, kekik
1 adet fırın poşeti

Fırında Tavuk Tarifi

Fırında tavuk için öncealdığımız tüm tavuğu güzelce yıkıyoruz.
Bir kabımızda soğanımızı ve sarımsağımızı rendeliyoruz. Salçamızı ,yoğurdumuzu ve baharatlarımızı ilave edip karıştırıyoruz.

Hazırlamış olduumuz sosu tavuğumuzun üzerine sürüyoruz ve tavuğumuzu yanmaz fırın poşetimize yerleştiriyoruz. Kenarlarına patatesimizi soyup dilimleyip çiğden koyuyoruz.
İstenirse bir tatlı kaşığı kadar tavuğun üzerine tereyağ konula bilir.
Fırın poşetimizin ağzını sıkıca kapatıp sivri bir cisimle örneğin kurdan yardımıyla poşetimizde 4-5 delik açıyoruz. Fırın tepsisinin üzerine koyup fırına veriyoruz. 200 derecede 45- 60 dk kadar pişirdikten sonra afiyetle yiyiyoruz.

Şengül Şirin 10-17-2010 03:13 PM

Cevap : Fırında Tavuk
 
Fırında Tavuk 4 kişilik

Malzeme:

500 gram patates
4 diş sarımsak
1 adet bütün tavuk
1 dal biberiye
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
10 adet arpacık soğan
deniz tuzu
taze çekilmiş karabiber
1 çorba kaşığı bal
200 ml tavuk suyu
1 çay kaşığı krema

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1287317572
Tarifi
Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Patatesleri kaynar suda 10-12 dakika haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın. Sarımsakları ve soğanları soyup, sarımsakları havanda ezin. Sarımsağın bir kısmını tavuğun üzerine sürün, bir kısmını da içine yerleştirin. Biberiyeyi ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını sarımsak ile birlikte fırın tepsisine alın. Limonu çeyrek parçalara ayırın ve tüm tavuğun üzerinde az miktarda sıkarak gezdirin. (Limon suyunu sıkarak elinizle tavuğu ovabilirsiniz.) 2 adet limon dilimini tavuğun içine yerleştirin. Geri kalan dilimleri de tepsiye koyun. Tavuğu malzemelerin üzerine, arpacık soğanları ve patatesleri yanına yerleştirin. Az miktarda zeytinyağı gezdirip, biber ve tuzla çeşnilendirin. 2 çorba kaşığı zeytinyağını patateslerin üzerine gezdirip hafifçe karıştırın. Tavuk kızarıncaya ve patatesler gevrek hale gelinceye dek fırında pişirin. Tavuğu ve diğer malzemeleri de yemeğin suyuyla birkaç kez ıslatın. Piştikten sonra tavuk, patates ve soğanları tepsiden alarak, ayrı bir yerde soğumaya bırakın. Biberiye, limon dilimleri ve sarımsağı tavuktan çıkartın. Tepsiyi yüksek ateşte ocağa yerleştirin. Balı ekleyerek, köpürmesine izin verin ve tavanın dibinde kalan kısmı tavadan sıyırın. Daha sonra tavuk suyunu ekleyip birkaç dakika kaynatın. Tavuk suyu kaynadıktan sonra, 2-3 dakika daha pişirin. Son olarak krema ve çeşnileri ekleyin. Tavuğu kesip arpacık soğanı, çıtır patates ile birlikte servis tabaklarına yerleştirin. Tavuk, soğan ve patatesin üzerine et suyu karışımı döküp sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.