![]() |
Panna Cotta |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Panna CottaPanna Cotta Sos İçin : * 1 yemek kaşığı toz şeker * 1 yemek kaşığı su * 1/2 su bardağı yabani meyve, taze veya donmuş (frenk üzümü, böğürtlen, ahududu, likapa, kara dut, vb ![]() Malzemeler: * 200 ml süt kreması (Marketlerin soğuk raflarında duran Pınar, Ülker, Sek gibi markaların adı altında satılan kremalardan ![]() ![]() * 1/2 su bardağı (cup) süt (125 ml) * 1/2 su bardağı (cup) toz şeker (112 ![]() * 2 tatlı kaşığı (tsp) toz jelatin (aktarlarda bulabilirsiniz) * 2 yemek kaşığı (tbs) su * 3/4 su bardağ (cup) süzme yoğurt (190 gr) * 1/2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu (vanilya, damla sakızı gibi lezzetlendiricilerle de yapılabilir) Hazırlanması: * Küçük bir sos tenceresinin içine sütü, kremayı koyun ![]() ![]() * Ocağın üstünden alın ![]() ![]() * Küçük bir bardağın içine 2 yemek kaşığı suyu ve 2 tatlı kaşığı toz jelatini koyun ![]() ![]() ![]() * Bu jöleli karışımı; süt, krema ve şekerden oluşan karışımın içine dökün ![]() ![]() ![]() ![]() * Hazırladığınız panna cotta’nızı 4 adet küçük bardağa eşit olarak paylaştırın ![]() ![]() Sosun Hazırlanması : * Küçük bir sos tenceresinin içine 1 yemek kaşığı suyu ve 1 yemek kaşığı şekeri koyun ![]() * Kısık ateşte şeker eriyene kadar fokurdatın ![]() ![]() ![]() * Bir kenarda soğuması için bekletin ![]() * Servis yaparken, bu sostan panna cotta’ların üzerine dökün ve afiyetle yiyin ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|