![]() |
Milföylü Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Milföylü Tavukmalzeme 5 adet milföy hamuru (kare olan ) eger hamurunuz kare degil ise 20-20 ebatinda kesin ![]() 500 gr tavuk gögsü 300 gr mantar 1 yemekli sogan orta boy 1 corba kasigi un 1 corba kasigi tereyag 2 su bardagi süt 1 yumurta 1 kücük kahve fincani sivi yag tuz karabiber ![]() yapılışı firininizi 200 dereceye ayarlayip isitin yumurtayi bir kapta cirpip firin tepsisine yagli kagit serip milföy hamurlarini dizin milföy hamurlarinin üzerine yumurtayi sürün isitilmis firininizda yaklasik 20-25 dakika kizarincaya kadar pisirin pilic gögüslerini kusbasi dograyin ,mantarlari islak bez ile silip kücük kücük dograyin ![]() kizgin tavaya sivi yagi koyup icine incecik dogradiginiz sogani ve tavuk parcalarini koyun 8-10 dakika kavurun ![]() daha sonra mantarlari ekleyip bir 10 dakika daha kavurun tuzu ve karabiberini ekleyip ocagin altini kapatin ama sicak kalmasina özen gösterin ![]() diger bir tencerede tereyagini eritip icine unu ilave edip biraz kavurun sütü koyup karistirin 3-5 dakika kaynatip tavuklu karisima ekleyin karistirin tuzu karabiberini kontrol edip eksikse ekleyin milföy hamurlarini ortadan kesip hazirladiginiz karisimi bölüstürün ![]() ![]() afiyet olsun ![]() kisa bir not mantarlari mümkünse yikamayin mantarlar tipki bir sünger gibidir icine biraktiginiz suyun nerdeyse belli bir kismini icine ceker ve sert olur harciniz sulanir ![]() bir bez ile silmeniz kafidir eger toprakli ise bir firca yardimi ile fircalayip öyle silin ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|