Milföylü Tavuk |
06-08-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Milföylü Tavukmalzeme 5 adet milföy hamuru (kare olan ) eger hamurunuz kare degil ise 20-20 ebatinda kesin 500 gr tavuk gögsü 300 gr mantar 1 yemekli sogan orta boy 1 corba kasigi un 1 corba kasigi tereyag 2 su bardagi süt 1 yumurta 1 kücük kahve fincani sivi yag tuz karabiber yapılışı firininizi 200 dereceye ayarlayip isitin yumurtayi bir kapta cirpip firin tepsisine yagli kagit serip milföy hamurlarini dizin milföy hamurlarinin üzerine yumurtayi sürün isitilmis firininizda yaklasik 20-25 dakika kizarincaya kadar pisirin pilic gögüslerini kusbasi dograyin ,mantarlari islak bez ile silip kücük kücük dograyin kizgin tavaya sivi yagi koyup icine incecik dogradiginiz sogani ve tavuk parcalarini koyun 8-10 dakika kavurun daha sonra mantarlari ekleyip bir 10 dakika daha kavurun tuzu ve karabiberini ekleyip ocagin altini kapatin ama sicak kalmasina özen gösterin diger bir tencerede tereyagini eritip icine unu ilave edip biraz kavurun sütü koyup karistirin 3-5 dakika kaynatip tavuklu karisima ekleyin karistirin tuzu karabiberini kontrol edip eksikse ekleyin milföy hamurlarini ortadan kesip hazirladiginiz karisimi bölüstürün bol salata esliginde servise sunun afiyet olsun kisa bir not mantarlari mümkünse yikamayin mantarlar tipki bir sünger gibidir icine biraktiginiz suyun nerdeyse belli bir kismini icine ceker ve sert olur harciniz sulanir bir bez ile silmeniz kafidir eger toprakli ise bir firca yardimi ile fircalayip öyle silin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|