![]() |
Milföylü Tavuk
1 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1276003721
malzeme 5 adet milföy hamuru (kare olan ) eger hamurunuz kare degil ise 20-20 ebatinda kesin . 500 gr tavuk gögsü 300 gr mantar 1 yemekli sogan orta boy 1 corba kasigi un 1 corba kasigi tereyag 2 su bardagi süt 1 yumurta 1 kücük kahve fincani sivi yag tuz karabiber . yapılışı firininizi 200 dereceye ayarlayip isitin yumurtayi bir kapta cirpip firin tepsisine yagli kagit serip milföy hamurlarini dizin milföy hamurlarinin üzerine yumurtayi sürün isitilmis firininizda yaklasik 20-25 dakika kizarincaya kadar pisirin pilic gögüslerini kusbasi dograyin ,mantarlari islak bez ile silip kücük kücük dograyin . kizgin tavaya sivi yagi koyup icine incecik dogradiginiz sogani ve tavuk parcalarini koyun 8-10 dakika kavurun. daha sonra mantarlari ekleyip bir 10 dakika daha kavurun tuzu ve karabiberini ekleyip ocagin altini kapatin ama sicak kalmasina özen gösterin . diger bir tencerede tereyagini eritip icine unu ilave edip biraz kavurun sütü koyup karistirin 3-5 dakika kaynatip tavuklu karisima ekleyin karistirin tuzu karabiberini kontrol edip eksikse ekleyin milföy hamurlarini ortadan kesip hazirladiginiz karisimi bölüstürün .bol salata esliginde servise sunun . afiyet olsun . kisa bir not mantarlari mümkünse yikamayin mantarlar tipki bir sünger gibidir icine biraktiginiz suyun nerdeyse belli bir kismini icine ceker ve sert olur harciniz sulanir . bir bez ile silmeniz kafidir eger toprakli ise bir firca yardimi ile fircalayip öyle silin . |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.