ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Milföylü Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=107587)

Şengül Şirin 06-08-2010 04:29 PM

Milföylü Tavuk
 
1 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1276003721



malzeme
5 adet milföy hamuru (kare olan ) eger hamurunuz kare degil ise 20-20 ebatinda kesin .
500 gr tavuk gögsü
300 gr mantar
1 yemekli sogan orta boy
1 corba kasigi un
1 corba kasigi tereyag
2 su bardagi süt
1 yumurta
1 kücük kahve fincani sivi yag
tuz karabiber .

yapılışı



firininizi 200 dereceye ayarlayip isitin yumurtayi bir kapta cirpip firin tepsisine yagli kagit serip milföy hamurlarini dizin milföy hamurlarinin üzerine yumurtayi sürün isitilmis firininizda yaklasik 20-25 dakika kizarincaya kadar pisirin
pilic gögüslerini kusbasi dograyin ,mantarlari islak bez ile silip kücük kücük dograyin .
kizgin tavaya sivi yagi koyup icine incecik dogradiginiz sogani ve tavuk parcalarini koyun 8-10 dakika kavurun.


daha sonra mantarlari ekleyip bir 10 dakika daha kavurun tuzu ve karabiberini ekleyip ocagin altini kapatin ama sicak kalmasina özen gösterin .
diger bir tencerede tereyagini eritip icine unu ilave edip biraz kavurun sütü koyup karistirin 3-5 dakika kaynatip tavuklu karisima ekleyin karistirin tuzu karabiberini kontrol edip eksikse ekleyin
milföy hamurlarini ortadan kesip hazirladiginiz karisimi bölüstürün .bol salata esliginde servise sunun .
afiyet olsun .

kisa bir not mantarlari mümkünse yikamayin mantarlar tipki bir sünger gibidir icine biraktiginiz suyun nerdeyse belli bir kismini icine ceker ve sert olur harciniz sulanir .
bir bez ile silmeniz kafidir eger toprakli ise bir firca yardimi ile fircalayip öyle silin .


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.