Küçük Briyoş (Brioche) Ekmekler |
05-21-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Küçük Briyoş (Brioche) EkmeklerKüçük briyoş (Brioche) ekmekler Malzemeler: 2 bardak beyaz un ¼ bardak pudra şeker ½ tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı instant kuru maya ¼ bardak süt, oda sıcaklığında 2 yumurta, oda sıcaklığında 100 gram tereyağı, eritilmiş Üzeri için: 1 yumurta sarısı Tarifi Unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki sütü, yumurtayı ve tereyağını karışıma ilave edip 8 dakika kadar yoğurun Hamurunuz çok yumuşak ve ele yapışan kıvamda olacaktır Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 4-5 saat oda sıcaklığında bekletin Hamuru 10-12 eşit parçaya ayırın Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp kapatın Kapanma yerleri alta gelecek şekilde muffin/kek kalıplarına yerleştirin 45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın Mayalanan briyoşların üzerine iyice çırpılmış yumurta sarısını yumuşak hareketlerle sürün Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|