ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Küçük Briyoş (Brioche) Ekmekler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=106742)

Şengül Şirin 05-21-2010 12:55 PM

Küçük Briyoş (Brioche) Ekmekler
 
Küçük briyoş (Brioche) ekmekler

Malzemeler:

2 bardak beyaz un
¼ bardak pudra şeker
½ tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
¼ bardak süt, oda sıcaklığında
2 yumurta, oda sıcaklığında
100 gram tereyağı, eritilmiş

Üzeri için:
1 yumurta sarısı

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1274435707
Tarifi
Unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki sütü, yumurtayı ve tereyağını karışıma ilave edip 8 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz çok yumuşak ve ele yapışan kıvamda olacaktır.

Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 4-5 saat oda sıcaklığında bekletin.
Hamuru 10-12 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp kapatın. Kapanma yerleri alta gelecek şekilde muffin/kek kalıplarına yerleştirin.

45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın.
Mayalanan briyoşların üzerine iyice çırpılmış yumurta sarısını yumuşak hareketlerle sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.:orjinal:


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.