![]() |
Küçük Briyoş (Brioche) Ekmekler
Küçük briyoş (Brioche) ekmekler
Malzemeler: 2 bardak beyaz un ¼ bardak pudra şeker ½ tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı instant kuru maya ¼ bardak süt, oda sıcaklığında 2 yumurta, oda sıcaklığında 100 gram tereyağı, eritilmiş Üzeri için: 1 yumurta sarısı http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1274435707 Tarifi Unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki sütü, yumurtayı ve tereyağını karışıma ilave edip 8 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz çok yumuşak ve ele yapışan kıvamda olacaktır. Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 4-5 saat oda sıcaklığında bekletin. Hamuru 10-12 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp kapatın. Kapanma yerleri alta gelecek şekilde muffin/kek kalıplarına yerleştirin. 45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın. Mayalanan briyoşların üzerine iyice çırpılmış yumurta sarısını yumuşak hareketlerle sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.:orjinal: |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.