Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beypazarı, kurusu

Beypazarı Kurusu

Eski 12-20-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Beypazarı Kurusu



Beypazarı Kurusu
Malzemeler:


Yarım litre süt
1 çorba kaşığı kuru maya
250 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un
Yeteri kadar tuz
1 çorba kaşığı dövülmüş anason



Hazırlanışı:

Sütün sadece bir su bardağı kadarını ılıtın İçine kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri ilave edin Kalan sütü de ılıtın Buna eritip ılınmaya bıraktığınız tereyağını ve bir kapta hazırladığınız mayayı da ilave edip aldığı kadar un, tuz ve anasonu ekleyin Ele yapışmayan bir hamur yoğurun Kabın kapağını kapatıp malzeme şişip iki katı oluncaya kadar bekletin Mayalanan hamuru iki parçaya bölüp rulo yapın ve bu ruloları 5 cm verev olarak kesin Önceden yağladığınız fırın tepsisine dizin 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Pişince fırından çıkartın ve fırını 100 dereceye ayarlayıp tekrar fırına koyun 4 saat fırında iyice kuruyuncaya kadar bekletip fırından çıkarın Servise sunun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Beypazarı Kurusu

Eski 04-17-2010   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Beypazarı Kurusu



Malzemeler:
4 bardak beyaz un
2 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket (125 gram) tereyağı
1 bardak süt
1 tatlı kaşığı tarçın


Yapılışı:
Unu, tuzu, şekeri, tarçını ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki sütü ve tereyağını karışıma ilave edip hamurunuzu 10 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak, fakat ele yapışmayan ve şekil vermesi kolay bir yapıda olacaktır

Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına çıkana kadar veya 1½- 2 saat mayalanması için bekletin
Hamuru 3 eşit parçaya ayırın Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak 2 cm genişliğinda ince rulo haline getirin Ruloları (un kurabiyesi yapar gibi) 1-1½ cm genişliğinde verev olarak kesin ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin

Evin ılık bir yerinde 15 dakika mayalanmaya bırakın
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika, ya da üstü kızarana kadar pişirin Fırından çıkarıp 20 dakika ılımaya bırakın
125 derece fırına alıp 2 saata kadar gevremeleri için bırakın Fırın soğuyuncaya kadar gevrekleri içeride tutun Bir gece fırında bırakılırsa daha da iyi kururlar

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.