Rokalı Dana Eti Tarifi, Rokalı Dana Eti Nasıl Yapılır, Yapılışı |
|
|
#1 |
|
peri
|
Rokalı Dana Eti Tarifi, Rokalı Dana Eti Nasıl Yapılır, YapılışıRokalı Dana Eti (4 Kişilik) Malzemeler 2 Çorba Kaşığı Baharatlı Un (1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ile karıştırılmış) 1 kg Dana Eti (göğüs kısmından fazla yağı alınıp kuşbaşı doğranmış) 60 gr Tereyağ (4 çorba kaşığı) 12 Taze Soğan (ayıklanmış) 1/2 Su Bardağı Et Suyu 1/2 Su Bardağı Beyaz Şarap 1 Tatlı Kaşığı Hardal 6 Çorba Kaşığı Roka (ince ince doğranmış) 2 Demet Roka (ayıklanmış yıkanmış ve silkelenerek suyu atılmış) Yemegin Yapilisi Baharatlı unu orta boy bir kaseye koyup etleri bu una bulayınız; silkeleyerek fazla unlarını atıp etleri bir kenara koyunuz![]() Geniş bir tavada
tereyağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca taze soğanları koyup 3-4 dakika renkleri pembeleşinceye kadar kavurunuz Bir delikli kepçe ile soğanları tavadan alıp bir tabağa diziniz ve sıcak kalmalarını sağlayınız![]() Etleri tavaya koyup sık sık karıştırarak 8-10 dakika her tarafları kahverengi olana kadar kızartınız![]() Et suyunu şarabı ve hardalı ekleyip ateşi yükseltiniz ve devamlı karıştırarak kaynatınız Kaynayınca ateşi kısıp 40 dakika etler sivri uçlu bir bıçak batırıldığında yumuşak olana kadar pişiriniz![]() Tavayı ateşten indirip doğranmış rokayı içine koyarak karıştırınız ![]() Karışımı ısıtılmış bir servis tabağına alıp kalan rokayla birlikte servis ediniz![]()
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin ![]() ![]() Beklentisiz![]() ![]() ![]() Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten ![]() ![]() ![]() Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|