Rokalı Dana Eti Tarifi, Rokalı Dana Eti Nasıl Yapılır, Yapılışı |
03-22-2010 | #1 |
peri
|
Rokalı Dana Eti Tarifi, Rokalı Dana Eti Nasıl Yapılır, YapılışıRokalı Dana Eti (4 Kişilik) Malzemeler 2 Çorba Kaşığı Baharatlı Un (1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ile karıştırılmış) 1 kg Dana Eti (göğüs kısmından fazla yağı alınıp kuşbaşı doğranmış) 60 gr Tereyağ (4 çorba kaşığı) 12 Taze Soğan (ayıklanmış) 1/2 Su Bardağı Et Suyu 1/2 Su Bardağı Beyaz Şarap 1 Tatlı Kaşığı Hardal 6 Çorba Kaşığı Roka (ince ince doğranmış) 2 Demet Roka (ayıklanmış yıkanmış ve silkelenerek suyu atılmış) Yemegin Yapilisi Baharatlı unu orta boy bir kaseye koyup etleri bu una bulayınız; silkeleyerek fazla unlarını atıp etleri bir kenara koyunuz Geniş bir tavada tereyağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca taze soğanları koyup 3-4 dakika renkleri pembeleşinceye kadar kavurunuz Bir delikli kepçe ile soğanları tavadan alıp bir tabağa diziniz ve sıcak kalmalarını sağlayınız
Etleri tavaya koyup sık sık karıştırarak 8-10 dakika her tarafları kahverengi olana kadar kızartınız Et suyunu şarabı ve hardalı ekleyip ateşi yükseltiniz ve devamlı karıştırarak kaynatınız Kaynayınca ateşi kısıp 40 dakika etler sivri uçlu bir bıçak batırıldığında yumuşak olana kadar pişiriniz Tavayı ateşten indirip doğranmış rokayı içine koyarak karıştırınız Karışımı ısıtılmış bir servis tabağına alıp kalan rokayla birlikte servis ediniz
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversinBeklentisiz Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir |
|