Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, pazı, piliç, yaprağında

Pazı Yaprağında Piliç Kapama

Eski 03-12-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Pazı Yaprağında Piliç Kapama



Pazı Yaprağında Piliç Kapama


4 kişilik

Malzeme:

8 adet baget piliç
16 adet pazı yaprağı
1 adet havuç
2 adet taze patates
8 adet arpacık soğan
Yarım çay kaşığı köri
4 adet yeşil soğan
Yarım demet dereotu
Yarım çay kaşığı Tane karabiber
Yarım çorba kaşığı un
2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1 su bardağı su


Tarifi
Piliç butlarını 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağında hafifçe kızartın Pazı yapraklarını hafifçe haşlayın Butları pazı yapraklarıyla sarın Yeşil soğanları but sarmalarına dolayın Tencereye kalan sıvıyağı alın Dereotunu kıyın Havuç ve patatesi yıkayıp, doğrayın Tencereye havuç, patates, soğan, dereotu, karabiber ve köriyi ilave edin Üzerine suyu ekledikten sonra ağır ateşte 30-35 dakika kadar pişirin Pişirme işleminin bitmesine yakın un ilave edin ve sosun kıvam almasını sağlayın Soğumadan servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.