![]() |
Sadrazam Kavuğu |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Sadrazam KavuğuSadrazam kavuğu KEK İÇİN; · 4 yumurta · 1 su bardağı şeker · 2 su bardağı un · 2 yemek k ![]() · 1 paket kabartma tozu KREMASI; · 2 s ![]() · 1 s ![]() · 1 y ![]() · 1 paket vanilya & ben portakal kabuğu rendesi kullandım · 3 y ![]() · 1 y ![]() KEKİN SOSU İÇİN; · 2 su bardağı ılık süt · 1-2 s ![]() YAPILIŞI: · Yumurta ve şekeri 10 dakika mikserde çırpın ![]() ![]() Un, kabartma tozu, ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın ve yağladığınız mini fırın tepsisine hamuru boşaltın ![]() · üzerini düzeltip 150 dereceli önceden ısınmış fırında kurutmadan pişirin ![]() · Bu arada kremayı hazırlayın ![]() ![]() ![]() · Krema kıvamına gelince ocaktan alın, soğuyunca portakal k ![]() ![]() · Kek pişince biraz ılımasını bekleyin, 2-3 parmak kalınlığında uzun dikdörtgen parçalar kesin,sonra bu uzun dikdörtgenleride boylamasına ikiye bölün ![]() ![]() · Kestiğiniz parçanın kızarmış tarafını içe alarak kremadan sürün, ister fındık ister muz (uzun ince kesin) yayın ve rulo şeklinde sarın ![]() · Hazırladığınız mini pastayı ılık süte batırın ve çıkarın, geniş bir tabağa hindistancevizini serpin, süte batırdığınız pastayı hindistancevizine bulayın ve bir kaba tüm pastaları yanyana dizin ![]() · tatlınızı buzdolabında dinlendirin,hatta bir gün öncesinden yapılırsa daha güzel oluyor:) afiyet olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Sadrazam Kavuğu |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Sadrazam KavuğuArkadaşlar krema için 3 su bardağı süt kullanın,ayrıca parçaları ayırıp tek parça halinde sarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|