![]() |
Sadrazam Kavuğu
1 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1266925753
Sadrazam kavuğu KEK İÇİN; · 4 yumurta · 1 su bardağı şeker · 2 su bardağı un · 2 yemek k. süt · 1 paket kabartma tozu KREMASI; · 2 s.bardağı süt · 1 s.bardağı şeker · 1 y.k tereyağı · 1 paket vanilya & ben portakal kabuğu rendesi kullandım · 3 y.k un · 1 y.k nişasta KEKİN SOSU İÇİN; · 2 su bardağı ılık süt · 1-2 s.b hindistan cevizi veya kırık fındık,ceviz kırığı,rende bitter çikolata YAPILIŞI: · Yumurta ve şekeri 10 dakika mikserde çırpın. Sütü ekleyip bir kez daha çırpın. Un, kabartma tozu, ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın ve yağladığınız mini fırın tepsisine hamuru boşaltın. · üzerini düzeltip 150 dereceli önceden ısınmış fırında kurutmadan pişirin. · Bu arada kremayı hazırlayın. Sütü, unu,nişastayı tencereye alıp karıştırarak kaynatın.Kaynamaya başladığı an şekeri ekleyin ve yine karıştırın kolayca eriyecektır. · Krema kıvamına gelince ocaktan alın, soğuyunca portakal k.rendesini ve tereyağını ekleyerek mikserle 5 dakika çırpın. · Kek pişince biraz ılımasını bekleyin, 2-3 parmak kalınlığında uzun dikdörtgen parçalar kesin,sonra bu uzun dikdörtgenleride boylamasına ikiye bölün.pandispanyaya krema sürmek için 2′ye keseriz ya işte o şekilde:)bir küçük dikdörtgenden iki katlı pasta katı elde ediyoruz . · Kestiğiniz parçanın kızarmış tarafını içe alarak kremadan sürün, ister fındık ister muz (uzun ince kesin) yayın ve rulo şeklinde sarın. (iki ucu birleşse yeter) · Hazırladığınız mini pastayı ılık süte batırın ve çıkarın, geniş bir tabağa hindistancevizini serpin, süte batırdığınız pastayı hindistancevizine bulayın ve bir kaba tüm pastaları yanyana dizin. · tatlınızı buzdolabında dinlendirin,hatta bir gün öncesinden yapılırsa daha güzel oluyor:) afiyet olsun. |
Cevap : Sadrazam Kavuğu
Arkadaşlar krema için 3 su bardağı süt kullanın,ayrıca parçaları ayırıp tek parça halinde sarın.daha güzel oluyor.2 su bardağı süt yeterli gelmiyor.Denedik çok güzel oldu.Afiyet olsun.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.