02-20-2010
|
|
GöKKuŞaĞı
|
İstanbul...
Büyüleyici, vazgeçilmez, romantik, duygusal şehir İstanbul  Bir kere tadına vardın mı asla bırakamadığın kent İstanbul  Nereye gidersen git, hangi ülkeyi görürsen gör, yine de dönüp dolaşıp “İstanbul gibisi yok” dediğin güzel yer İstanbul  Bir de şu berbat trafiğin olmasa  Her şey daha da güzel olurdu  
Evet her güzel şeyin bir kusuru vardır ama, bu trafik değil başka bir şey olsaydı keşke  Büyük kentin en büyük dezavantajı bu olsa gerek Oturduğun semt neresi olursa olsun trafik kaçınılmaz oluyor bu kentte Her ihtiyacını bulunduğun yerden karşılaman mümkün olmuyor  Her defasında yeni çareler üretiliyor ama nafile Göç almaya devam ettikçe, yapılan her alternatif boşa çıkıyor  
Öyle bir semtte oturmalısın ki, zamanın yarısını trafikte geçirmemelisin  Bazen yarım saatlik yere iki saatte, üç saatte gittiğimiz anlar bile olabiliyor  İşte o zaman sabır çok lazım  Hele bir de randevun varsa, acele etmen gerekiyorsa, yandın ki ne yandın  
Anadolu yakasında oturup da, Avrupa yakasında çalışan epey bir arkadaşım var  Her defasında sabırlarından dolayı hayretler içerisinde kalıyorum  Nasıl oluyor da her gün bu çileyi çekebiliyorlar? Mesai saatleri çıkışında trafik berbat oluyor ve iki saatlerini hatta bazen daha da fazla, yolda geçiriyorlar  Ya sabır  
Evden bir yere çıkmaya korkar oldum  Ya trafik varsa, acaba geç kalır mıyım? Bir saat erken mi çıksam, yok yok riske atmaya gelmez ben en iyisi iki saat erkenden çıkayım  Tamam diyelim garantiye aldım ve iki saat önce çıktım yola, o da ne? Şanslı günümdeyim trafik yok  Bir buçuk saat erkenden olmam gereken yerdeyim  Artık şans mı dersiniz, şanssızlık mı bilemiyorum  Bazen bu gibi durumlar da olmuyor değil
Metrolar yapıldı, istasyonların sayısı artırıldı, metrobüsler hizmete açıldı en azından bu sayede işine erken gidebiliyor insanlar  Ama bizim insanımız arabasından vazgeçemiyor Toplu taşıt kullanma alışkanlığımız henüz yeterli değil Trafikte, içinde sadece bir sürücü olan arabalar görüyorum Hem trafik berbat oluyor, hem de onca hava kırıklığı Biraz fedakârlık yapsak hayatımızı çok daha kolaylaştırabiliriz aslında
İstanbul’un yöneticilerine de çok iş düşüyor bu noktada Yapılanlar güzel ama kesinlikle yeterli değil En gıcık olduğum, anlamakta zorlandığım şey de hafta içi gündüz ortası yapılan yol tamir çalışmaları Zaten yollar yeterli değil, bir de iki şeridini kapattılar mı delirmek işten değil Bunu gece ve hafta sonu yapsalar olmaz mı? Olur elbette ama, her nedense olmuyor? 
Her şeye rağmen seni sevmekten vazgeçemiyorum İstanbul  Seni trafiğinle, gelişigüzel dizilmiş binalarınla, gecekondularınla, her cinsten insanlarınla seviyorum  Tüm bu olumsuzluklara rağmen, dünyanın neresine gidersem gideyim, Boğazının eşsiz manzarasını, denizini, tarihini, pazarlarını, restoranlarını, sana özel kokunu, gizemini, kısacası her şeyini çok özlüyorum  İyi ki burada yaşıyorum  Ve senden vazgeçmeyi düşünmüyorum 
Sevgiyle  
Ayşe Aydan-Türkiye
GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
|
|
|