![]() |
Yardım Kurumları |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Yardım KurumlarıYardım Kurumları Acil gereksinim içindeki insanlara yardım etmek üzere özel olarak ya da kamu desteğiyle oluşturulmuş kuruluşlardır![]() ![]() ![]() ![]() Türkiye'de ve İslam ülkelerinde benzer amaçlı kuruluş Kızılay adını alır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kurumun 1947'de etkinliğine son vermesi üzerine, yarım kalan tasanlar öteki yardım kurumlarınca ele alındı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bugün Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu adıyla bilinen Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), II ![]() ![]() ![]() ![]() 1972'de Birleşmiş Milletler Afetzedelere Yardım Kuruluşu (UNDRO) kuruldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoksulları barındırıp doyuran misyoner ocakları bu dönemde açıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoksul öğrencilere yemek, yaşlı ve kimsesiz kadınlara parasız sağlık hizmeti örgütledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yardım fonlanmn oluşturulması için özel televizyon yayınlan yapıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Yardım Kurumları |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Yardım KurumlarıYurdumuzun her köşesinde birçok sosyal yardım kurumu hizmet vermektedir ![]() Kızılay 11 Haziran 1868 tarihinde İstanbul'da kurulmuş bir sosyal yardım kurumudur ![]() ![]() Derneğin amacı, savaşta ve barışta, yurt içinde, dışında, doğal afet ve felâketlere uğrayanlara yardım etmek, sağlık ve sosyal dayanışmayı desteklemektir ![]() ![]() Kızılay, savaşta ve hükümetin ilân ettiği olağanüstü durumlarda silâhlı kuvvetlere yardımcı olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızılay'ın gelir kaynaklan, üyelerden topladığı aidatlar, dernek yayınları, pul ve rozetlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Temeli, Mithat Paşanın Tuna valiliği sırasında atılan bir yardım kurumudur ![]() ![]() ![]() Bu kurumun amacı, korunmaya, bakıma, yardıma muhtaç çocuklara, özürlü ve yaşlılara bakmak ve onları topluma kazandırmaktır ![]() ![]() Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, yurdun birçok yerinde bakım evi, çocuk yuvası, hastahane ve dispanser açar ![]() ![]() ![]() Bu kurumun gelir kaynakları, halktan topladığı bağışlar ve devletin yaptığı yardımlardır ![]() Yeşilay 1920 yılında, İstanbul'da kurulmuştur ![]() ![]() Alkollü içkiler, uyuşturucu maddeler ve sigara insan sağlığı için çok tehlikeli olan maddelerdir ![]() ![]() ![]() ![]() Gençleri içkiden ve benzeri zararlı alışkanlıklardan koruyan bu derneğin çalışmalarına yardımcı olmak başta gelen görevlerimizdendir ![]() Türk Hava Kurumu Yurdumuzun kurtarıcısı, Büyük Önder Atatürk, 'İstikbâl göklerdedir ![]() ![]() ![]() ![]() Türk Hava Kurumu, amacı doğrultusunda Türkkuşu Genel Müdürlüğüne bağlı olarak gençleri, havacılığın çeşitli dallarında yetiştirir ![]() ![]() ![]() Türk Hava Kurumu, gelirini vatandaşların bağış, fitre ve zekâtlarından sağlar ![]() ![]() Millî Eğitim Vakfı Yurdumuzun kalkınmasında, çağdaş ve ileri ülkeler seviyesine yükselmesinde eğitimin rolü büyüktür ![]() ![]() ![]() ![]() Millî Eğitim Vakfı, hayırsever vatandaşların, kamu kurum ve kuruluşlarının katkılarım en iyi şekilde değerlendirmek için kurulmuştur (19 Şubat 1981) ![]() Vakıf, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okulların her türlü eğitim ve öğretim ihtiyaçlarını karşılamaya çalışır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|