![]() |
İçli Bulgur Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() İçli Bulgur Pilavıİçli Bulgur PilavıMalzeme: Hamuru için: 3 yemek kaşığı Margarin 3 su bardağı bulgur 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 adet kuru soğan 4 adet taze soğan 1 adet domates 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım demet dereotu 4,5 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Tuz ve karabiber Tarifi: Kuru soğanı piyazlık doğrayınız ![]() Taze soğanları ve dereotunu ayıklayıp, ayrı ayrı tabaklara kıyınız ![]() Domatesi küp küp doğrayınız ![]() Kuş üzümlerini ayıklayıp, küçük bir kâse içerisinde ıslatınız ![]() Bulguru ayıklayıp, bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız ![]() Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine dolmalık fıstıkları ilave edip, kavurunuz ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|