Erik Soslu Kuzu İncik |
12-22-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Erik Soslu Kuzu İncikErik Soslu Kuzu İncik Malzemeler: 5 adet Kuzu incik 300 gr Kuru erik 75 gr Domates salçası 500 gr Pirinç 5 gr Safran 5 gr Karabiber 5 gr Taze kekik Yeteri kadar tuz Yapılışı: 1 Bir tencerenin içerisine sıvıyağ ilave edilirKızdırdığımız yağın içerisine erik,kuzu incik ve salça ilave edilir 2 Kavurma işlemi tamamlandığında su ileve ederek ortalama 2 saat kaynatarak etler kemikten ayrılana kadar pişirme işlemine devam edilir 3 Pişirme işlemi tamamlandığında etler kemiklerden ayrılır 4 Ayrı bir tencereye su ilave edilir ,yeteri kadar tereyağ,safran,ve tuz ilave edilir 5 Su kaynama işlemi tamamlanınca önceden yıkamış olduğumuz pirinci ilave edin ve kapağını kapatarak 15 dakika kadar dinlendirin 6 Tabağın ortasına bir çember yerleştirin ,en alta safranlı pilav onun üzerine ise ayıklanmış kuzu incikleri ilave edilir 7 Taze kekik ve erik sosu ile süsleyerek servis edin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|