Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekşisi, nar, nohutlu, patlıcan, sarma, soslu

Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma

Eski 11-17-2009   #1
su perisi

Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma



içindekiler

Nohutlu İç Malzeme :
  • 1 su bardağı nohut, bir gece önceden suda bekletilmiş
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan, küçük küçük doğranmış
  • 2 diş sarımsak, dövülmüş
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • Tuz, karabiber
Közlemek İçin :
  • 1 kg patlıcan (2 büyük patlıcan)
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 3 kırmızı biber
Sos İçin :
  • 1 diş sarımsak, dövülmüş
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
hazırlanışı

Nohutlu İçin Hazırlanması :
  • Nohutun suyunu süzün Nohutları soğuk su dolu tencereye alıp kaynatın
  • Kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar (1 saat) pişirin Suyu tekrar süzüp nohutları irice dövün
  • Bir tavayı ısıtın, zeytinyağını ve soğanı ekleyin
  • Orta hararetli ateşte soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavurun
  • Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun
  • Nohutları ekleyip üzerlerinin soğanlı karışımla kaplanmasını sağlayın
  • Tahini, limon suyunu ve suyu ekleyin
  • Tuzu ve karabiberi ilave edip soğuması için bir kaba alın
Közlemenin Hazırlanması :
  • Patlıcanları alacalı soyun Her birini 6 parçaya kesip tuzlayın ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletin
  • 1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün
  • Biberleri dörder bölün, çekirdeklerini çıkarın Tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı sürün
  • Patlıcanları ve biberleri 180 C fırına koyup 20-30 dakika közleyin
  • Közlenen patlıcanları soğumaya bırakın
  • Biberleri bir kaba koyun Kabın üzerine streç geçirin
  • Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyun (bu yöntemle biberler daha kolay soyuluyor)
Nar Ekşili Sosun Hazırlanması :
  • Tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin
  • Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın
  • Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirip sarın
  • Üzerlerine nar ekşili sostan dökün

__________________

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.