ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=97269)

su perisi 11-17-2009 07:15 PM

Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma
 
içindekiler

Nohutlu İç Malzeme :
  • 1 su bardağı nohut, bir gece önceden suda bekletilmiş
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan, küçük küçük doğranmış
  • 2 diş sarımsak, dövülmüş
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • Tuz, karabiber
Közlemek İçin :
  • 1 kg patlıcan (2 büyük patlıcan)
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 3 kırmızı biber
Sos İçin :
  • 1 diş sarımsak, dövülmüş
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
hazırlanışı

Nohutlu İçin Hazırlanması :
  • Nohutun suyunu süzün. Nohutları soğuk su dolu tencereye alıp kaynatın.
  • Kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar (1 saat) pişirin. Suyu tekrar süzüp nohutları irice dövün.
  • Bir tavayı ısıtın, zeytinyağını ve soğanı ekleyin.
  • Orta hararetli ateşte soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavurun.
  • Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun.
  • Nohutları ekleyip üzerlerinin soğanlı karışımla kaplanmasını sağlayın.
  • Tahini, limon suyunu ve suyu ekleyin.
  • Tuzu ve karabiberi ilave edip soğuması için bir kaba alın.
Közlemenin Hazırlanması :
  • Patlıcanları alacalı soyun. Her birini 6 parçaya kesip tuzlayın ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletin.
  • 1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün.
  • Biberleri dörder bölün, çekirdeklerini çıkarın. Tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı sürün.
  • Patlıcanları ve biberleri 180 C fırına koyup 20-30 dakika közleyin.
  • Közlenen patlıcanları soğumaya bırakın.
  • Biberleri bir kaba koyun. Kabın üzerine streç geçirin.
  • Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyun (bu yöntemle biberler daha kolay soyuluyor).
Nar Ekşili Sosun Hazırlanması :
  • Tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın.
  • Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirip sarın.
  • Üzerlerine nar ekşili sostan dökün


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.