Şehriye Çorbası ve Hünkar Beğendi |
11-03-2009 | #1 |
b@ron
|
Şehriye Çorbası ve Hünkar Beğendi2 domates 2 sivribiber 1 çay bardağı şehriye 1/2 çay bardağı sıvı yağ 5 su bardağı su (1 bardağı tavuk suyu olabilir) 1 çay kaşığı karabiber 3 çay kaşığı tuz üç dört dal kıyılmış maydanoz ve çeyrek limon Domateslerin kabuğunu soy ince ince küp şeklinde doğra Biberlerin çekirdeğini çıkar¸ ince ince kıy Tencereye sıvı yağı koy¸ domates ve biberi ekleyip iyice sote et Beş bardak suyu¸ tuz ve karabiberi ilave et¸ kaynat¸ şehriyeleri at Yarım saat pişir Servis yaparken ince kıyılmış maydanoz ve limonu ilave et Malzemeler 500 gr Koyun Eti 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 2 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Sirke 2 Adet Domates 25 Su Bardağı Sıcak Su 5 Adet Patlıcan 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 15 Çorba Kaşığı Un 15 Su Bardağı Süt 2 Çorba Kaşığı rende Hazırlanışı Tencereye etleri alıp¸ etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun Ardından tereyağını¸ küçük kesilmiş soğanları ekleyin 3 dakika daha kavurun 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin Rendelenmiş domatesleri¸ kekiği¸ sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek¸ etler yumuşayana dek pişirin Patlıcanları ateşte közleyin Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin Suyunu iyice süzün Keskin bir bıçak yardımıyle çok ince kıyın Tereyağını bir tavada eritin 15 çorba kaşığı unu ekleyin Sararana dek kavurun Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin Karışım koyulaştığında ateşten alın İnce kıyılmış patlıcanları¸ tuzu¸ rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin Hızla karıştırıp¸ servis tabağına alın Üzerine eti koyarak¸ servis yapın
__________________
|
|