Karışık Sebze |
09-21-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Karışık SebzeKarışık Sebze 4 kişilik Malzeme: 2 adet kabak 2 adet patlıcan 2 adet patates 2 adet havuç 8 adet arpacık soğan 2 adet çarliston biber 1 tatlı kaşığı tereyağ 2 çay bardağı su Zeytinyağı Karabiber, tuz Tarifi Kabağı soyun ve iri küpler halinde doğrayın Patlıcanları alacalı soyup iri küp şeklinde doğrayın Sebzeleri bir tencerede 1 çay bardağı su, tereyağ ve tuz ile birlikte diri kalacak şekilde haşlayın Suyunu süzüp kenara alın Soğanların kabuklarını soyup biberleri küçük küçük dilimleyin Aynı tencerede doğradığınız biberleri ve soğanları zeytinyağında kavurun Diğer yanda patates ve havuçları soyup küp şeklinde doğrayın Yapışmaz yüzeyli bir tavaya zeytinyağını alıp patates, havuçları kavurun Kavururken tuz ilave edin Soğan ve biberleri kavurduğunuz tencereye hazırladığınız tüm sebzeleri ilave edin Karabiber ve bir çay bardağı su ile 15-20 dakika pişirip sıcak ya da soğuk olarak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|